Salakblog - McEnroe szerint Andy Murray bő fél éven belül ismét top 10-es lesz
McEnroe szerint Andy Murray bő fél éven belül ismét top 10-es lesz
Fotó: Europress/AFP

McEnroe szerint Andy Murray bő fél éven belül ismét top 10-es lesz

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/07 17:58

John McEnroe úgy véli, Andy Murray legkésőbb a 2019-es US Openig visszatér a világ legjobbjai közé. Föltéve, ha az erőnléte rendben lesz, amikor majd néhány hét múlva Brisbane-ben megkezdi a szezont.

A skót jelenleg Miamiban készül az Ausztrál Openre, míg az amerikai épp Londonban van, hogy részt vegyen a Champions Tour utolsó állomásán, melyet a Royal Albert Hallban rendeznek ezen a hétvégén. Johnny Mac szerint Murray-t komolyan inspirálhatja az, hogy Rafael Nadal és Roger Federer még mindig elképesztő formában teniszeznek.

A nagy kérdés persze az, hogy a skót csípője hogyan reagál majd arra az elképesztő terhelésre, mely a versenyszezonban vár majd rá.

"Ő az elmúlt tíz év egyik legjobb játékosa, nyert több Grand Slam-tornát is, nem utolsósorban a kiváló atletikus képességeinek köszönhetően. Ha 100 százalékos állapotban lesz, vagy ahhoz közel, akkor arra számítok, hogy 6-9 hónapon belül visszatér a top 10-be. Azonban, ha csak 80 százalékos lesz, az már egy teljesen másik helyzet, akkor már egy teljesen más emberről beszélünk."

"Ha megnézi, hogy mit csinált Federer 36 évesen, hogy mit csinált Nadal, és, hogy hogy jött vissza Djokovic, akkor biztos azt mondja magában, hogy ő is véghez akar vinni valami hasonlót."

Kyle Edmund lesz az első számú brit teniszező a szezon elején, legalábbis papíron. Neki azonban rögtön az első GS-én rengeteg pontot kell megvédenie, tekintve, hogy az idén az elődöntőig menetelt Melbourne-ben.

"Úgy vélem, reális, hogy Edmund ott legyen majd a top 10-ben, de kétségtelen, komoly nyomással kell majd szembenéznie a szezon elejétől kezdve. És, ha ezt nem tudja jól kezelni, akkor hamar ki fog pottyanni az első húszból. Tudatosítania kell magában, hogy ott lesz egy teljes szezon arra, hogy bizonyítson."

Az amerikai reméli, az, hogy Alexander Zverev legyőzte Djokovicot a vb-döntőben, előrevetíti, hogy a fiatalok végre komoly kihívás elé állítják majd a nagy öregeket a major-tornákon is.

"Úgy gondolom, van négy-öt srác, akiknek megvannak az eszközeik, a hitük és az erőnlétük is, hogy messzire jussanak a nagy versenyeken is. Legfőbb ideje volna már, hogy ők is elkezdjenek Grand Slameket nyerni. Stefanos Tsitsipas, Karen Khachanov, Borna Coric és Zverev föltétlenül ez a kategória, ám eddig még egyikük sem lépett előre a négy nagy tornán."

nextgen.jpg Fotó: Europress/AFP

Nick Kyrgios nem szerepelt McEnroe listáján, olyannyira, hogy az amerikai attól tart, az ausztrál akár hamarosan el is tűnhet a süllyesztőben. 

"El kéne végre döntenie, hogy komolyan gondolja-e a teniszt. És, ha igen, akkor ennek megfelelően profi módon kellene viselkednie a pályán, és azon kívül is. Ő egy jó srác, és az emberek szeretik őt. Azok közül, akiket az elmúlt 10 évben láttam játszani, ő lehetne a legjobb."

"Sokkal kevesebbet versenyez, mint kéne, így pedig nem lehet nagy tornát nyerni. Ha nem lesz túl a nyűgjein, ha nem tanulja meg kezelni őket, néhány éven belül már nem lesz ott a touron."

via
Hozzászólások