Salakblog - Matteo Berrettini: ’’Kiskoromban Federernek szurkoltam, ma már ezt nem tehetem meg, hiszen riválisok vagyunk”
Matteo Berrettini: ’’A 2006-os Federer-Nadal meccs az első emlékem a római tornáról”
Fotó: Europress/AFP

Matteo Berrettini: ’’Kiskoromban Federernek szurkoltam, ma már ezt nem tehetem meg, hiszen riválisok vagyunk”

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/16 19:09
Egy éve, a római ATP 1000-res tornán Alexander Zverev ellen aratta karrierje egyik legnagyobb győzelmét Matteo Berrettini, aki néhány hónappal később beverekedte magát a top 10-be, elődöntőzött a US Openen, és kvalifikálta magát az év végi világbajnokságra. A világranglista nyolcadik helyezettje az olasz Sky Sportnak adott interjújában mesélt a római tornával kapcsolatos emlékeiről, a tavalyi szezonjáról, és a felfüggesztett teniszszezonról is beszélt. 

A 2019-es budapesti tornagyőzelme és a müncheni döntője után a római tornára is át tudta menteni kiváló formáját Berrettini, aki a már tőle megszokott vagány, bevállalós tenisszel verte meg Sascha Zverevet. Az olasz az interjú során elmondta, hogy kedves emlékek fűzik az Italian Openhez, amely több okból is egy különleges verseny számára.

Matteo BerrettiniFotó: Europress/AFP

’’Jó emlékeim vannak a tavalyi tornáról, amely számomra hazai verseny. A római torna hete különleges, mert a szüleim házában aludhatok, amire nincs sok lehetőségem, amikor járom a világot. Még most is libabőrös vagyok, ha eszembe jut a 2017-es Fabio Fognini elleni mérkőzésem, és a 2019-es Alexander Zverev elleni győzelmem. Alig várom, hogy visszatérhessek Rómába, és remélem, hogy még sokszor teniszezhetek ezen a tornán.’’
’’Az első emlékem a tornáról 2006-ig, a legendás Federer-Nadal meccsig nyúlik vissza. 10 éves voltam, és azon gondolkoztam, hogy te jó ég, meddig tarthat még a meccs. A székem szélén ültem tévé előtt. Azt hiszem, a vereség nagy csapás volt Federernek. Neki drukkoltam akkoriban – ma már ezt nem tehetem meg, hiszen riválisok vagyunk. Arra is emlékszem, amikor Filippo Volandri legyőzte Federert 2007-ben. A centerpályán kívüli nagy kivetítőn nézem a mérkőzést, mert nem volt jegyem. Mindenki örült Volandri győzelmének – különleges érzés hazai közönség előtt játszani.’’

A tavalyi US Openen Berrettini Richard Gasquet-t, Andrey Rublevet, és egy hihetetlen öt játszmás mérkőzésen Gael Monfilst is legyőzte az elődöntőig vezető úton. A hétszeres GS-bajnok és korábbi világelső John McEnroe az elsők között gratulált az olasznak a tornán nyújtott teljesítményéhez.

Matteo Berrettini US Open 2019Fotó: Europress/AFP

’’John azt mondta tavaly, hogy élvezi a játékomat. Miután kikaptam Federertől Wimbledonban, ő volt az első, aki megjósolta, hogy top 10-es leszek.’’

Berrettini egy kisebb bokasérülés miatt kénytelen volt kihagyni a Palm Beachben megrendezett UTR Pro Match bemutató tornát, amelyen Reilly Opelka, Miomir Kecmanovic, Hubert Hurkacz, és Tommy Paul vettek részt. A versenyt, amelyet Opelka nyert meg, labdaszedők és nézők nélkül rendezték meg.

’’A játékosok, akik elindultak a versenyen, azt mondták nekem, hogy a mérkőzések az edzésekhez hasonlítottak. Nem volt megengedett a kézfogás. A tenisz nehéz helyzetben van, hiszen ez egy globális sport, és az utazás jelenleg lehetetlen. Nem valószínű, hogy folytatódni fog a szezon idén, ahogy az sem, hogy a nézők tenisz meccseket élvezhessenek a helyszínen.’ – mondta Berrettini.  

Szöveg: Szabó Krisztián 


000_1JY9WO.jpgFotó: Europress/AFP

ubitennis
Hozzászólások