Salakblog - Marat Mikhailovich Safin
Marat Mikhailovich Safin

Marat Mikhailovich Safin

Szabó GáborSzabó Gábor
2009/11/12 12:31

Könnyekre szerintem senki sem számított. Marat nem a szívhez szóló, hallgatóságot ríkató búcsúbeszédek nagymestere. Sokat gondolkodtam, hogy milyen is lesz majd, amikor utoljára veszít és befejezi, őszintén szólva hasonlóra számítottam. Bár azért az utolsó teniszpályán elhangzott mondata - miszerint is nem mondja meg, hova mennek az este, mert sok nős ember is velük tart majd - szóval az mindent vitt.

Marat Szafin, ha kizárólag csak a teniszpályán elért sikereket tekintjük, vihette volna többre is. Értsd: nyerhetett volna több Grand Slamet, vagy egyáltalán több tornát, kereshetett volna még több pénzt, vezethette volna hosszabb ideig a világranglistát.Több volt a kezében, lábában, fejében.

Mégis azt hiszem ritkán láthatóan teljes karrier az övé.

Hiszen pontosan annyit ért el, amennyit akart.

És ennél aligha van fontosabb.

Lehet, ha nagyságrendekkel többet melózik, vagy egyszerűen csak jobb korban születik, akkor a karrier GS is összejött volna, noha füvön világéletében rühellt játszani. De Maratot ezek a dolgok nem igazán hozták lázba. Nem igazán érdekelték a rekordok, a statisztikák, meg hasonlók.

Élni szeretett, és szeret még mindig, nagyon.

És ha valakinek van affinitása az ilyen dolgokhoz, ezért is kedvelhette nagyon. Elérte azt, amit mindenki szeretne elérni ebben az életben. A tökéletes elégedettséget, boldogságot.

Minden pillanatban.

Még akkor is, amikor éppen rommá zúzta az ütőjét.

Par2889563

Hozzászólások