Salakblog - Maradona üzenete Federernek: "Te voltál, te vagy és mindig is te leszel a legnagyobb" 
Maradona üzenete Federernek: "Te voltál, te vagy és mindig is te leszel a legnagyobb" 
Fotó: Europress/AFP

Maradona üzenete Federernek: "Te voltál, te vagy és mindig is te leszel a legnagyobb" 

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/11/21 17:17
Roger Federer dél-amerikai turnéja során Argentínába is ellátogatott, ahol az ország egyik legnagyobb sportikonja egy nem akármilyen videóüzenetben köszöntötte őt. 

A 20-szoros Grand Slam-bajnok Alexander Zverevvel játszott egy bemutatómeccset a zsúfolásig megtelt Parque Roca Arenában. Bár a jelenlévő 15,500 néző java része a svájcinak drukkolt, az összecsapást végül 7:6(3), 7:6(2) arányban a német nyerte. Zverev ezzel visszavágott a hét eleji chilei vereségért. 

"Kevés helyen bánnak úgy velem, mint Argentínában" - mondta Federer. "Elképesztő szeretettel fogadnak engem itt az emberek, ami erőt ad nekem ahhoz, hogy tovább játsszam."

A meccs után a stadion óriáskivetítőjén levetítettek Federernek egy videót, melyet a korábbi zseniális futballista, Diego Maradona készített a számára. Maradona volt az 1986-ban világbajnokságot nyert argentin labdarúgó válogatott kapitánya. 1984 nyarán rekordösszegért, 6.9 millió fontért vásárolta őt meg a Napoli csapata, akiket később kétszer is olasz bajnoki címhez segített. 2000-ben a FIFA szavazásán elnyerte az évszázad labdarúgója címet. 

"Te voltál, te vagy és mindig is te leszel a legnagyobb" - mondta Maradona a videóüzenetben. "Nincs senki hozzád hasonló. Azt akarom, hogy tudd, ha bármiféle problémád adódna a hazámban, csak hívj fel és mondd el, mire van szükséged."

Federernek természetesen jólestek a fönti szavak, és széles, büszke mosoly kíséretében hallgatta a futball-legendát, az üzenet végén egy kicsit meg is hatódott. A két nagy bajnok korábban már személyesen is találkozott egymással, először még a 2010-es  világbajnokságon, Londonban. A svájci többször beszélt már arról, hogy gyerekkorában mennyire csodálta Maradonát, és hogy szerinte az argentin minden idők egyik legjobb labdarúgója. 

Federer és Zverev nem időznek sokat Argentínában, hisz pénteken már Kolumbiában, Bogotában, a Movistar Arenában lépnek pályára. Ugyanabban a stadionban, amelyikben 2011-ben 14 ezer néző előtt Novak Djokovic és Rafael Nadal is játszott egy emlékezetes bemutatómeccset. 

ubitennis

Hozzászólások