Salakblog - Már a nyolcaddöntőben megismétlődik a 2016-os US Open-finálé. Mire mehet most Wawrinka Djokovic ellen?
Már a nyolcaddöntőben megismétlődik a 2016-os US Open-finálé. Mire mehet most Wawrinka Djokovic ellen?
Fotó: Europress/AFP

Már a nyolcaddöntőben megismétlődik a 2016-os US Open-finálé. Mire mehet most Wawrinka Djokovic ellen?

Takács MártonTakács Márton
2019/09/01 14:40
Elérkeztünk a nyolcaddöntőkhöz az idei US Openen, a torna hetedik játéknapján az általunk kiemelt fontosságú párharcokban Novak Djokovic Stan Wawrinkával, Roger Federer David Goffinnel, Grigor Dimitrov Alex de Minaurral találkozik, míg Elina Svitolina ellenfele Madison Keys, Johanna Kontáé pedig Karolina Pliskova lesz.

Öt olyan mérkőzést ajánlunk, amelyeket vétek lenne kihagyni a US Open vasárnapi játéknapján.

Roger Federer vs. David Goffin

A harmadik kiemelt Roger Federer a 15, helyen rangsorolt David Goffinnel játszik a nyolcaddöntőben. Az ötszörös US Open-győztes svájci 8-1-re vezet a belga elleni összevetésben, ebben már benne van az idei hallei partijuk is. Goffin az egyetlen sikerét a 2017-es ATP-világbajnokságon aratta Federer ellen. Roger a harmadik New York-i meccsére lendült formába, amikor pazar játékkal mosta le a pályáról Dan Evanst, mindössze öt játékot elhullajtva.

Goffinnek nincs rossz időszaka, éppen egy hullámhegyet élt meg az elmúlt két hónapban, Wimbledonban negyeddöntős volt, Cincinnatiben pedig a fináléig jutott, ahol a bombaformában teniszező Daniil Medvedev győzte csak le. Megbízható játéka sok topjátékos elleni győzelemhez segítette őt, különösen akkor, amikor riválisai éppen nem a legjobb formájukban szerepeltek. Amennyiben Federer az első két meccséhez hasonlóan kezd, akkor bajban lehet.

Federer: Túl sokszor hallottam már ezt a szart, elegem van belőle | Hosszabbítás

Viszonylag ritkán látunk olyat, hogy Roger Federer kijön a sodrából meccs közben, még ritkább, amikor mindezt sajtótájékoztatón teszi. Pénteken mégis megtörtént, amikor az egyik újságíró arról kérdezte, ő kérte-e a US Open szervezőitől, hogy az Arthur Ashe programjának első felében kerüljön sor a Dan Evans elleni harmadik körös mérkőzésére.


Novak Djokovic vs. Stan Wawrinka

Már három éve, hogy Novak Djokovic és Stan Wawrinka farkasszemet nézett egymással a 2016-os US Open fináléjában. Az volt a svájci harmadik Grand Slam-sikere, a legutóbbi. Az első kiemelt Djokovic és a 23. helyen rangsorolt Wawrinka az Arthur Ashe Stadionban talán megint egy emlékezetes meccset rak majd elénk a nyolcaddöntőben. 

A címvédő Djoko 19-5-re vezet Stan ellen, de Wawrinka három fontos sikerét is GS-tornán aratta. A 2014-es Ausztrál Open negyeddöntőjében és a 2015-ös Roland Garros fináléjában is a svájci fenomén diadalmaskodott. Ha valaki, ő többször is megtalálta a módját, hogyan növelje játékát extra szintre, hogy legyőzze a szerbet. 

"Számos nagy csatát vívtunk már az elmúlt években különböző tornákon, ahogy itt is. Legutóbb kikaptam tőle New Yorkban. Ő olyan játékos, aki rengeteg erőt és minőséget tesz a játékába. Ráadásul egy nagyszerű fickó." - mondta ellenfeléről Djokovic.

"Három éve ilyenkor tele voltam önbizalommal. Remekül játszottam és mozogtam, a legjobbamat nyújtottam. Éppen akkor tudtam a legkiválóbb játékomat feltenni a pályára, amikor a leginkább, a döntőben kellett. Igyekszem most is jól játszani." - idézte fel a három évvel ezelőtti sikerét Wawrinka

Djokovic: "Kérem, értsék meg, nem szeretnék a vállamról beszélni" | Hosszabbítás

Novak Djokovic US Openje eddig meglehetősen zaklatott, annak ellenére, hogy szettveszteség nélkül van túl az első három fordulón. A bal vállában lévő fájdalom az, ami a problémát jelenti, mely nyilvánvalóan zavarja őt az adogatások előtti feldobásnál és a fonákoknál is, emellett pedig mentálisan is megterhelő.


Grigor Dimitrov vs. Alex de Minaur

Grigor Dimitrov és a nagy menetelésben lévő Alex de Minaur is nagy meccset játszhat egymás ellen, először találkoznak majd a pályán. Dimitrov ezzel a nyolcaddöntővel beállította legjobb szereplését New Yorkban, most jöhetne a ráadás. A 20 éves De Minaurnak közben ez élete eddigi legjobb Grand Slam-szereplése, Dimitrov azért játszott már elődöntőt Wimbledonban és az Ausztrál Openen is. Az ausztrál idén megszerezte első két ATP-trófeáját, Sydney-ben és Atlantában. Dimitrov inkább botladozik hozzá képest ebben az évben, de ha 2017 világbajnoka a legjobbját nyújtja, bárkit képes legyőzni.

de_minaur.jpg Fotó: Europress/AFP

Elina Svitolina vs. Madison Keys

Most fog az ötödik kiemelt Elina Svitolina és a 10. helyen rangsorolt Madison Keys harmadik alkalommal találkozni egy major-torna negyedik fordulójában. Keys nyert itt, New Yorkban két éve, aztán lejátszhatta - és elveszítette - élete első GS-tornáját. Svitolina idén januárban vágott vissza az Ausztrál Openen. 

Cincinnati bajnoka, Keys per pillanat egy kilencmeccses nyerő szériában van, karrierje leghosszabb győztes sorozata ez, a nyolcadik GS-negyeddöntőjére pályázik - zsinórban a harmadikra a US Openen. Svitolina idén negyeddöntős volt az Ausztrál Openen, és elődöntős Wimbledonban, Flushing Meadows-ban harmadszorra jutott be a negyedik körbe. 

svitolina.jpg Fotó: Europress/AFP

Johanna Konta vs. Karolina Pliskova

A harmadik kiemelt Karolina Pliskova dominálja a 16. helyen rangsorolt Johanna Konta elleni mérlegét, a cseh 6-1-re vezet a brittel szemben. Konta mindhárom másik GS-tornán volt már elődöntős, New Yorkban harmadszorra jutott el a negyedik fordulóig. Ő lehet az első brit női teniszező, aki a legjobb nyolcba kerül New York-ban Jo Durie 1983-as elődöntője óta. A 2016-ban itt döntős Karolina Pliskova egymást követő negyedik negyeddöntőjére készül Grand Slamen. 

karolina_pliskova.jpg Fotó: Europress/AFP

Hozzászólások