Salakblog - Már a következő Grand Slamen beengednék az edzőket a pályára
Már a következő Grand Slamen beengednék az edzőket a pályára

Már a következő Grand Slamen beengednék az edzőket a pályára

Csatári Flóra ·
2018/10/09 12:47

Az US Open botrányba fulladt női döntője után ismét előkerült a coaching témája. Az All England Club elnöke már szeptemberben jelezte, a wimbledoni szervezők nyitottak a párbeszédre azzal kapcsolatban, hogy az edzőknek lehetőségük legyen mérkőzés közben a pályán utasításokkal, tanácsokkal ellátni játékosaikat. Az ausztrál Grand Slam szervezői ennél tovább mentek.

Egyes női versenyeken a szünetekben már bemehetnek a trénerek a pályára, a férfi és Grand Slam-tornákon azonban tilos a meccsek alatt tanácsokat adni játékosoknak, az edzők nem mehetne le a pályára, a lelátóról leadott a jelzések, kézmozdulatok pedig büntetést vonnak maguk után, ahogy azt legutóbb Naomi Osaka és Serena Williams meccsén is láthattuk.

000_18Y7E9.jpg Fotó: Europress/AFP

Craig Tiley, az Australian Open főigazgatója kedden közölte, hogy egyértelmű állásfoglalásra szólítják fel a sportág nemzetközi szövetségét.

"Fontos, hogy egységesek legyenek a szabályok, és ne zavarjuk össze a szurkolókat" - szögezte le Tiley.

Az ausztrál torna főigazgatója továbbá azt is elmondta, hogy több mint száz játékos véleményét kérték ki az edzői utasítások megengedéséről és a játékosok is az átlátható szabályozást szorgalmaztak. A következő lépés pedig az lehet, hogy a Grand Slamek közül elsőként Melbourne-ben már odamehessenek a trénerek meccs közben tanítványaikhoz.

A labda tehát az ITF-nél pattog, és mivel a 2019-es idény első Grand Slam-versenye január 14-én kezdődik, még van ideje a szövetségnek a megfelelő döntés meghozására.

via MTI

Hozzászólások