Salakblog - "Majdnem meghaltam" - mesélte Naomi Osaka egy karib-tengeri kalandjával kapcsolatban 
"Majdnem meghaltam" - mesélte Naomi Osaka egy karib-tengeri kalandjával kapcsolatban 
Fotó: Europress/AFP

"Majdnem meghaltam" - mesélte Naomi Osaka egy karib-tengeri kalandjával kapcsolatban 

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/01/06 19:57
Kemény pillanatokat élt át a 2019-es szezont követő vakációja alatt Naomi Osaka. Az Ausztrál Open címvédője arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy halálközeli élményben volt része a néhány hetes pihenője során.

A korábbi világelső nővérével, Marival nyaralt Kuba közelében, a Turks- és Caicos-szigeteken. Egy alkalommal elmentek álló szörfözni, melynek során Naomi eléggé félelmetes pillanatokat élt át.

Mint elmondta, ez volt az első igazi vakációja, ráadásul nem is különösebben jó úszó. A dolog békés evezgetésként indult, ám egy áramlat hirtelen elkezdte őt egyre messzebb sodorni a parttól. Elmondása szerint a part mentén lévő házak szinte már csak egy pontnak látszódtak. 

A tenger sötét volt, egyre távolabb került a szárazföldtől, ráadásul, mivel iszonyúan fél a cápáktól, kis híján pánikrohamot kapott.

"Nagyon jól éreztük magunkat, ott volt a tesóm is velem. Rávett erre az evezésre, igen ám, csak egy áramlat baromira elsodort minket, és én majdnem meghaltam, de ez egy másik történet" - mesélte Osaka. "Azon tűnődtem, vajon milyen messzire akar még elvinni minket ez az áramlat. A víz koromsötét volt, a házak a parton pedig borzasztóan aprók. Én pedig ugye nem úszom valami jól."
"Beleestem a vízbe és eszembe jutott, hogy mennyi cápa úszkál a Karib-tengeren. Kiabáltam is Marinak, hogy ha meghalok, az miattad lesz. Neked kell majd elmesélni anyáéknak, hogy haltam meg. Így utólag lehet, hogy nem hangzik olyan borzasztóan, de abban a pillanatban az volt bennem, hogy nem akarok így meghalni."
"Hogy mit tanultam ebből? Azt, hogy nem bízhatsz a testvéredben" - mondta Osaka viccesen. "Teljesen mindegy, mennyire meggyőzően is mondja, hogy ő majd megvéd. Ő nem tud téged megvédeni, neked kell saját magad. A világ ugyanis egy rendkívül kegyetlen hely."

A 22 éves japán lány azt is hozzátette, hogy ez a félelmetes élmény megtanította őt arra, hogy élveznie kell az életet. Meg kell élnie minden egyes pillanatot, és nem szabad azon stresszelnie, hogy neki most Grand Slam-tornákon kell indulnia, és jól kell szerepelnie. 

"Úgy érzem, egy csomó mindent megtapasztalhatok az életben. Úgy értem, az egész élet tele van olyan dolgokkal, melyeket kiélvezhetek. Megpróbálom belevetni magam ezekbe. Ráadásul a történtek új távlatokat is megnyitottak előttem. Olyasmiket, melyeket korábban el sem tudtam képzelni."

Osaka egyébként harmadik kiemeltként vesz részt a brisbane-i tornán, ahol Maria Sakkarival mérkőzik majd az első fordulóban. Ha sikerrel veszi az akadályt, Sofia Kenin következhet neki a második körben. 

A japán lány elmondta, hogy az offszezon elegendő időt adott arra, hogy az idény végén rakoncátlankodó válla meggyógyuljon. Úgy érzi, teljesen egészségesen vághat neki a 2020-as szezonnak. 

"Korábban soha nem volt még ilyen hosszú szünetem. De azt hiszem, kellett is, mert a vállam a szezon végére már eléggé elhasználódott. Megvolt a pihenő, a rehabilitáció, aztán fokozatosan kezdtem el újra terhelni. Úgy érzem, mindent jól csináltunk, ugyanis semmiféle fájdalmat nem tapasztalok, és szerintem egész jó formában vagyok így a szezon elején."

TennisNow

Hozzászólások