Salakblog - Madison Keys komoly étkezési zavarral és depresszióval küzdött, amire majdnem ráment a karrierje
Madison Keys komoly étkezési zavarral és depresszióval küzdött, amire majdnem ráment a karrierje
Fotó: Europress/AFP

Madison Keys komoly étkezési zavarral és depresszióval küzdött, amire majdnem ráment a karrierje

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/02/19 16:18

Nemrégiben a figyelmetekbe ajánlottuk a 'Behind the Racquet' nevű Instagram-profilt, melyen teniszezők osztanak meg sorsfordító, kemény néha fájdalmas történeteket saját magukról. Legutóbb Madison Keys ragadott klaviatúrát, és mesélt arról, hogy tizenévesen milyen problémával küszködött. 

"Amikor tizenöt éves voltam, komoly étkezési zavarban szenvedtem" - írja Keys. "Voltak emberek a környezetemben, meg idegenek is, akik láttak a tévében, és azt mondták nekem, hogy kövér vagyok, meg, hogy le kéne adnom pár kilót."

"Addig mondták, míg a dolog teljesen be nem fészkelte magát az agyamba. Egészen addig jutottam, hogy a napi étkezésem nem állt másból, mint három, egyenként 100 kalóriányi tápértékű müzliszeletből. Nagyjából két évig állt fönn nálam ez a probléma, ami csakhamar depressziószerű tünetekhez vezetett."

"A barátaimat és az édesanyámat is teljesen kizártam az életemből. Egy képzeletbeli maszk mögé rejtőztem és úgy próbáltam túlélni a napokat, remélve, hogy senki sem kérdezi meg, hogy hogy vagyok, vagy, hogy mi van velem. Teljesen paranoiás lettem, mert az egészet titokban akartam tartani, és nem akartam, hogy aggódjanak miattam."

"A dolog addig tartott, míg rá nem jöttem, hogy mindez a teniszemre is komoly hatással van. Alig éltem túl az edzéseket, ami nem csoda, hisz szinte semmi sem volt a testemben. Éreztem, hogy az emberek másként tekintenek rám, és kezdett szertefoszlani az álmom, melyért már négyéves korom óta dolgoztam."

"Ekkor elhatároztam, hogy visszaszerzem az irányítást a táplálkozásom fölött. De persze eltartott egy darabig, mire ismét képes voltam megnyitni magam az emberek előtt. Amikor ideges vagyok, vagy feszült, a mai napig vannak problémáim az evéssel, de azért ma már jóval egészségesebb viszonyt ápolok az ételekkel."

Hozzászólások