Salakblog - Lucie Safarova elbúcsúzott a tenisztől, de mégsem végleg
Lucie Safarova elbúcsúzott a tenisztől, de mégsem végleg
Fotó: Europress/AFP

Lucie Safarova elbúcsúzott a tenisztől, de mégsem végleg

Szántó PetraSzántó Petra
2019/05/04 18:40

Prágában, hazai közönség előtt búcsúztatta el a WTA Lucie Safarovát, aki könnyezve fejezte be illusztris tenisz pályafutását a cseh fővárosban rendezett női tornán. 

Az ötszörös páros Grand Slam-bajnok 2018 végén jelentette be, hogy csuklósérülése miatt rövidesen lezárja pályafutását. A visszavonulás azonban kissé csúszott, hiszen az eredetileg utolsónak tervezett Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon nem tudott elindulni sérülése miatt, így úgy döntött, hogy néhány versenyen még elindul párosban, hogy aztán Prágában fejezze be karrierjét. 

A 32 éves cseh lány ugyan még mindig 129. a világranglistán egyéniben, és párosban is a legjobb 70 között szerepel, azonban régóta nem tud sérülésmentesen teniszezni hosszú ideig, így nem látja értelmét a további küzdelmeknek. Azonban időnként még fel-felvillan, hiszen múlt héten Stuttgartban egészen a döntőig menetelt párosban Anastasia Pavlyuchenkova oldalán. 

6523506-3x2-940x627.jpg Fotó: Europress/AFP

A prágai versenyen jó barátnőjével, Barbara Stefkovával indult el, ám végül a páros két mérkőzéslabdáról kapott ki a japán Ninomiya-Sizikova kettőstől az első fordulóban. A WTA végül szombaton, teltházas közönség előtt, a női finálét megelőzően rendezett megható búcsúünnepséget Safarovának, aki könnyeivel küszködve köszönte meg a támogatást a közönségnek és mindenkinek, aki segítette páratlanul sikeres pályafutását. 

Az búcsúztató azonban kisebb meglepetést is tartogatott, hiszen Safarova bejelentette, hogy mégsem a prágai volt az utolsó tornája, hanem úgy tervezi, hogy karrierje legnagyobb sikereit hozó helyszínén, Párizsban teszi le végleg az ütőt. Safarova valószínűleg visszavonja kérelmét az egyéni főtábla szabadkártyájával kapcsolatban, és párosban szeretne elindulni, méghozzá Bethanie Mattek-Sands oldalán, akivel legtöbb trófeáját nyerte párosban. 

"Valószínűleg Párizsban még játszom Bethanie-val. Természetesen ott is szeretnénk minél tovább jutni, mégiscsak nyertünk kétszer a Roland Garroson. Abban biztos vagyok, hogy nem csak a részvétel miatt leszünk ott."

Safarova és Mattek-Sands az amerikai teniszezőnő két évvel ezelőtti horroisztikus wimbledoni trédszalag-szakadásáig sokáig a világ legjobba volt párosa volt, öt major trófeát nyerve együtt. Ebből kettőt a Roland Garroson szereztek, ahol 2015-ben Safarova egyéniben is döntőt játszott. 

PAR7741ff_P201811100258101.jpg Fotó: Europress/AFPHozzászólások