Salakblog - Lozano: Mozgatni kell Petkovicot!
Lozano: Mozgatni kell Petkovicot!
Fotó: Europress/Getty

Lozano: Mozgatni kell Petkovicot!

Rév DánielRév Dániel
2014/06/04 08:01
Szponzorált tartalom
A cikk támogatója a porsche logo

Sara Errani edzője, Pablo Lozano adott interjút a szerdai La Gazzetta dello Sportnak ennek a lényegi részét fordítottuk le.

- Pablo Lozano, nem lenne jobb megspórolni energiát, és kihagyni a párost?

PL: Nem, ha felvállaltál egy kötelezettséget, akkor viselned kell a következményeket, nem szabad egoistának lenni, főleg, ha nem ilyen a hozzáállásod az élethez. És persze a páros pozitívumokat is ad: elvesz egy kevés energiát, de sokat adott, ad, és adni is fog. Én inkább azt mondom, hogy Sara nagyon szerencsés, hogy párosban is tovább tudott jutni.

- Sara Párizsban: döntő 2012-ben, elődöntő 2013-ban, negyeddöntő 2014-ben. Miben változott?

PL: Nem változott semmiben, mindig is ugyanaz volt, akár több, akár kevesebb siker jött. Viszont most három évvel tapasztaltabb, sokat játszott, sokat látott.

- A többiek ismerik őt, ennek ellenére mindig a legjobb eredményekért harcol. Hogyan teszi ezt?

PL: A többiek le is tudták őt győzni, van ellenszerük a játékára, számos különböző játékkal győzték őt le, és folyamatosan le is győzik. De Sara egy nagyon megbízható sportoló a játékát és az eredményeit tekintve. Ahhoz, hogy legyőzd, meg kell tanulnod a játékát, szenvedned kell, és nagyon jól kell játszanod. Vannak olyan tornák és borítások, amelyeken jobban fárasztja az ellenfeleit, és amelyek jobban fekszenek a játékának, és vannak olyanok, amelyeken egy kicsit gyengébben teljesít. Régóta ott van már a legjobbak között, és számomra mindegy, hogy 6. vagy 15., a legjobbak között van.

- Miért veri meg Sara Andrea Petkovicot is?

PL: Meglátjuk, hogy sikerül-e. Ha sikerül, akkor az azért volt, mert jól játszott, ha nem, akkor a másik lány nyer. Örülnék, ha ilyenek maradnának a körülmények, mert ez jót tesz a játékának. És ha nyer, akkor még elégedettebb lennék.

- Petkovic a 27. a világranglistán, Sara 11.

PL: Mindkettejüknek van két karja, két lába és egy feje... Az, hogy jobban állsz valakinél a világranglistán, még nem jelenti azt, hogy meg fogod nyerni ellene a mérkőzéseket. Ahhoz, hogy megnyerj egy tornát, le kell győzni olyanokat is, akik a világranglista 50. és 70. helye között vannak. És jobban állsz, annál nagyobb rajtad a nyomás. Petkovic nagyon erős, ahogy ezt már ezen a tornán többször is megmutatta.

- Mi nyűgözte le Önt a legjobban Petkoviccsal kapcsolatban?

PL: Fizikálisan csodálatos, nagyon jó ütései vannak, jól futtat a labdákkal. Sara viszont jól védekezik. Meglátjuk, hogy sikerül-e úgy játszani, mint Madridban, ahol a magasság is segített: ott Sara nagyon sokat tudott támadni, fizikálisan jobb helyzetben volt, hogy uralja a játékot, távol tartotta Petkovicot az alapvonaltól, és nagyon szépen mozgatta őt. Reméljük, hogy nem lep meg minket az erejével.

- Minket mindig meglep a kis Sara, Lozanót nem lepte meg, amikor sírt a pályán a stressztől, majd legyőzte Jankovicot?

PL: Mostanra őszinte magához, és semmilyen kétség nincs bennem azzal kapcsolatban, hogy ha van még egy kis levegője, ha talál még magában valami erőt, azt ki is fogja tudni hozni magából. És ha van minimális esélye is, mindent meg fog tenni azért, hogy azt megragadja, és harcolni fog addig, amíg teljesen ki nem fullad.

(Forrás: La Gazzetta dello Sport, Vincenzo Martucci)

Hozzászólások