Salakblog - Lopez oldalán tér vissza Murray Queen's-ben, Wimbledonra azonban még nincs biztos partnere
Lopez oldalán tér vissza Murray Queen's-ben, Wimbledonra azonban még nincs biztos partnere
Fotó: Twitter

Lopez oldalán tér vissza Murray Queen's-ben, Wimbledonra azonban még nincs biztos partnere

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/15 10:29

Az már biztos, hogy Andy Murray párosban visszatér Queen's-ben, ahogy az is, hogy mindezt Feliciano Lopez oldalán teszi majd. Az azonban még kérdéses, hogy ki lesz a partnere Wimbledonban.

Bár arra még nem áll készen, hogy egyéniben versenyezzen, azt tervezi, hogy párosban teljes füves szezont fut majd. Queen's-ben a veterán Lopezzel alkotnak majd egy párost, tekintettel azonban Murray bizonytalan fizikai állapotára, a wimbledoni partner személye még nem ismert.

"Sok játékossal beszéltem már erről" - mondta Murray. "De a körülmények ismeretében nehéz biztosan elköteleznem magam a játék mellett. A terv mindenesetre az, hogy játszom Queen's-ben, Eastbourne-ban és Wimbledonban is."

"Olyanokkal beszéltem elsősorban, akiknek nem annyira fontos már most biztosan tudniuk, hogy tudok-e majd játszani vagy sem. Szóval nem páros specialistákkal, hanem olyanokkal, akiknek az sem gond, ha végül nem jön össze a dolog."

"Talán Eastbourne-ben is Felivel játszom, nem nagyon beszéltünk még erről. Arra vár valószínűleg, hogy kap-e szabadkártyát Wimbledonba, a ranglistája ugyanis egy kicsit visszaesett. Ha nem kapna, akkor kvaliznia kellene, ami azt jelentené, hogy nem tudna játszani Eastbourne-ban. Sok még a bizonytalan tényező, meglátjuk, mi lesz."

Akivel Andy bizonyosan nem párosozik majd Wimbledonban, az a testvére, Jamie. Ő ugyanis Neal Skupski oldalán lép majd pályára.

"Talán egy hónappal, vagy hat héttel ezelőtt beszéltünk erről. Mivel még csak kb akkor kezdtem el a labdás edzéseket, még inkább bizonytalan volt minden, én pedig nem akartam őt olyan helyzetbe hozni, hogy esetleg az utolsó pillanatban visszamondom az indulást."

Azzal, hogy Andy partnere Lopez lesz Queen's-ben, a fivérek akár szembe is kerülhetnek egymással.

"Egyest nagyon nehéz volna játszanom ellene, de a páros az más, mindenképpen győzni akarok majd, ha a sorsolás összehoz majd minket egymással."

Bár a fű, a maga csúszóssága miatt egy kissé veszélyes borítás a visszatérésre, Murray magabiztos, és úgy érzi, fizikálisan készen áll.

"A kockázat persze ott van. Bárki, aki az első meccseit füvön játssza egy kicsit többet kockáztat. Én azt kérdeztem a csapatomtól, az orvosaimtól, hogy a csípőm meggyógyult-e, hogy milyen kárt okozhatok azzal, ha játszom. Ugyan zöld utat kaptam, de fokozatosan szabad csak terhelnem, és megpróbálnom visszatérni egyéniben is."

Andy úgy véli, a Federer-Nadal-Djokovic hármasból kerül majd ki a győztes Wimbledonban.

"Bár biztos lesz egy nagy adogató, aki okoz majd néhány meglepetést, a végső győztes hármójuk közül kerül majd ki. Ha egészségesek lesznek, és túlélik majd az első néhány fordulót, akkor az egyikük majd bizonyosan célba is ér."

via Metro

Hozzászólások