Salakblog - Lleyton Hewitt óta Felix Auger-Aliassime a legfiatalabb elődöntős Queen's-ben
Lleyton Hewitt óta Felix Auger-Aliassime a legfiatalabb elődöntős Queen's-ben
Fotó: Europress/AFP

Lleyton Hewitt óta Felix Auger-Aliassime a legfiatalabb elődöntős Queen's-ben

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/22 09:22

Ha valaki, Stefanos Tsitsipas pontosan tudta milyen veszélyes játékossal néz szembe, amikor kiderült, hogy Felix Auger-Aliassime lesz az ellenfele a queen's-i negyeddöntőben. Annak tudatában vágtak neki a mérkőzésnek, hogy a kanadai eddig négyből négy meccset nyert a görög ellen. Hármat még akkor, amikor juniorok voltak, illetve egyet az idén Indian Wellsben. 

Auger-Aliassime győzelme egyébként sem lett volna egy égbekiáltó szenzáció, a föntieket figyelembe véve pedig már majdnem papírforma. Ezzel a sikerrel Felix az elmúlt húsz év legfiatalabb elődöntőse lett Queen's-ben.

"Elvárások nélkül érkeztem ide" - mondta a kanadai a győzelmét követően. "Remek hetem volt Stuttgartban, de nagyon más volt erre a tornára jönni. Három olyan meccset is behúztam kiváló játékosok ellen, melyeket akár el is veszíthettem volna. Fejben jól álltam a sarat, és mindvégig tartani tudtam az adogatásomat, ami feltétlenül jó hír a számomra."

Nem nagyon volt különbség a két játékos között a meccs első felében; mindkettejüknek volt esélye arra, hogy előnybe kerüljön. Aztán 6:5-ös vezetésénél Auger-Aliassime a legjobbkor ragadta meg a kínálkozó alkalmat, brékelt, amivel egyszersmind le is zárta a játszmát. 

Kihasználva a lélektani előnyét a kanadai egyre több rést talált a pajzson, és egyre jobban szét tudta szedni ellenfele adogatását, aminek eredményeként pillanatok alatt elhúzott 3:0-ra a második szettben is. Tsitsipashoz a tréner is érkezett, a jobb vállát kellett ápolni, mely magán viselte a Jeremy Chardy elleni maratoni derbi kellemetlen utóhatásait.

A szünet nem zavarta meg a kanadait, aki simán leszerelte ellenfele támadási kísérleteit, és meggyőző játékkal zárta le a mérkőzést. Győzelmével ő lett a legfiatalabb elődöntős azóta, hogy Lleyton Hewitt 1999-ben bejutott a legjobb négy közé a tornán.

felixcím.jpg Fotó: Europress/AFP

"Már a legelejétől kezdve jól éreztem magam a pályán. Úgy gondolom, hogy ő is nagyon jól játszott, így aztán fontos volt, hogy sikerült brék-labdákat hárítanom a mérkőzés elején. Ahogy az is, hogy én mindvégig hozni tudtam a szervagémjeimet. Nagyon jól kezdtem a második játszmát, kellően agresszív voltam. Örülök, hogy továbbjutottam, és, hogy fejben is jól kezeltem a helyzetet."

Azzal, hogy Auger-Aliassime ismét lenyomta Tsitsipast, 5-0-ra módosította kettejük mérlegét. A kanadai ettől függetlenül dicsérte ellenfelét az összecsapást követően. 

"Nagy bajnok lesz. Igazából már most is az. Hatodik a világranglistán, úgyhogy az számomra is nagy dolog, hogy fel tudom venni vele a versenyt, és, hogy én is harcban lehetek a győzelemért ezeken a tornákon."

Felix röviddel az egyesben aratott győzelmét követően pályára lépett párosban is Alex de Minaur oldalán. Az újabb siker azonban nem jött össze, ugyanis kikaptak a Dan Evans/Ken Skupski kettőstől.

Ubitennis

Hozzászólások