Salakblog - Li Na visszavonul
Li Na visszavonul
Fotó: Europress/AFP

Li Na visszavonul

Szántó PetraSzántó Petra
2014/09/19 09:03
Szponzorált tartalom
A cikk támogatója a porsche logo

Bejelentette visszavonulását az Ausztrál Open idei bajnoka, Li Na.

A kínai teniszező állítólag nemrégiben Németországba utazott, ahol a rakoncátlankodó térdét műtő és kezelő orvosi csapattól rossz híreket kapott: már nem csak a jobb térde van rossz állapotban, hanem a bal térd állapota is rosszabbodott.

Ahogy azt sejtettük, Li Na pénteken be is jelentette, hogy vége.

A 32 éves teniszező elmondta: "Ez az év nagyon nehéz volt számomra, sok mindennel kellett szembenéznem. Ezek közül az egyik az volt, hogy úgy döntöttem, befejezem a profi pályafutásomat. Mint profi sportoló, az egyetlen helyes döntés jelen pillanatban az, hogy felhagyjak a versenyzéssel. A jobb térdemben érzett fájdalommal már nagyon nehéz megbirkóznom. A versenyzés nagyon fontos a profi tenisz világában, ehhez pedig a legjobb állapotban kell lennie a versenyzőknek. Sajnos én már nem tudok újra 100%-os fizikai állapotba kerülni."

Li Na kétszeres Grand Slam bajnok, mindkettőt iszonyúan megérdemelte. Mégis, vele kapcsolatban elsősorban a hihetetlen vidám, mosolygós személyiségére emlékszünk vissza legszívesebben, úgyhogy tisztelegve egy tiszteletreméltó pályafutás előtt, nézzük meg a legjobb pályaszéli interjúit.

Kommentátorként sosem volt könnyű dolgunk, hiszen nem volt egyszerű őt élőben fordítani a tört angolsága és amiatt, hogy általában nem tudtunk szinkrontolmácsolni a röhögéstől.

De hát ettől (is) emlékezetes az ő karrierje.

Hozzászólások