Salakblog - Li Na szerint Osaka Grand Slam-halmozása csak a motivációján múlik majd
Li Na szerint Osaka Grand Slam-halmozása csak a motivációján múlik majd
Fotó: Europress/AFP

Li Na szerint Osaka Grand Slam-halmozása csak a motivációján múlik majd

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/10/09 09:23

Naomi Osakából sokszoros Grand Slam-bajnok lehet, ha a tehetségéhez hozzájön az a belső hajtóerő is, ami ehhez föltétlenül szükséges - véli Li Na, korábbi kétszeres major-győztes teniszezőnő.

Osaka, aki vasárnap tölti be 21. életévét elismerte, hogy a US Open-győzelme óta gondjai voltak azzal, hogy megfeleljen az elvárásoknak. Az elvárásoknak, melyeket elsősorban ő támasztott saját magával szemben. Semmi oka a szégyenkezésre, hisz az elmúlt évek újdonsült GS-bajnoknői nem ritkán meccset is alig tudtak nyerni a győzelmüket követően. 

Az ő esetében azonban erről szó sincs. Hétfőn följött a karriercsúcsot jelentő negyedik helyre a világranglistán, azok után, hogy előbb döntőzött Tokióban, majd a múlt héten Pekingben az elődöntőig jutott. Ezen a két versenyen vett eddig részt a US Opent követően.

"Úgy gondolom, az ő képességeivel és erejével nagyon sok Grand Slam-címet nyerhet. Ehhez persze kell az is, hogy újra és újra bajnok akarjon lenni" - mondta Li Na Osakáról, aki egyébként hátsérülés miatt visszalépett a héten zajló Hong Kong Opentől. 

Li volt az első ázsiai teniszezőnő, aki egyéniben GS-t tudott nyerni. Előbb a Roland Garroson győzött 2011-ben, majd 2014-ben megnyerte az Ausztrál Opent is, hogy aztán még az év szeptemberében visszavonuljon a profi versenyzéstől. 

"Rendkívül boldog vagyok, hogy Li Na nyilatkozott rólam" - mondta Osaka. "Határozottan kijelenthetem, hogy nem akarok megállni egy GS-nél. Természetesen nyerni akarok még jó néhány nagy trófeát, persze most még nem az Ausztrál Openre, hanem a szingapúri világbajnokságra kell koncentrálnom."

A szezon vége felé közeledve Osaka előtt egy újabb történelmi tett lehetősége csillant föl. Ő akar lenni a valaha volt legmagasabban rangsorolt japán teniszezőnő. Mindezt úgy, hogy az évet még a WTA-rangsor 68. helyén kezdte. 

osaka.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nagyon izgatott vagyok a rekord miatt. Tudom, hogy Kimiko Date is a negyedik helyig jutott, úgyhogy jelenleg döntetlenre állunk. Számomra az év még nem ért véget, tovább akarok játszani, és meglátjuk, meddig jutok."

Ha egy kicsit még távolabb tekintünk, gyorsan eszünkbe juthat a 2020-as tokiói játékok, ahol Osakának természetesen majd komoly céljai lesznek.

"Mindenki nagyon izgatott az olimpia miatt. Minden japán sportoló a lehető legjobban akar majd szerepelni, és természetesen én is így vagyok ezzel. Nagyon vágyom rá, hogy a maga teljességében átélhessem azt a pillanatot, és persze aranyérmet akarok nyerni. Egy olimpián mindenki a legfényesebb medált akarja, én sem vagyok ezzel másként. De persze legfőképpen nagyon jól akarom érezni magam."

via
Hozzászólások