Salakblog - Lemaradhat az év első Grand Slam-tornájáról az ausztrálok nagy reménysége
Lemaradhat az év első Grand Slam-tornájáról az ausztrálok nagy reménysége
Fotó: Europress/AFP

Lemaradhat az év első Grand Slam-tornájáról az ausztrálok nagy reménysége

Németh DánielNémeth Dániel
2020/01/13 12:28
Egy hét múlva ilyenkor már javában zajlani fognak a főtáblás küzdelmek az Ausztrál Openen, az azonban kérdéses, ott lesz-e a hazaiak első számú férfi játékosa, Alex de Minaur. A fiatal teniszező hasizom-sérülést szenvedett az ATP-kupán, emiatt az adelaide-i versenytől visszalépett, és csak a kezeléseket követően derül ki, Melbourne-ben pályára léphet-e.

"Jelenleg napról napra haladunk" - jelentette ki De Minaur az összegyűlt újságírók előtt, miután bejelentette, hogy Adelaide-ben - ahol Novak Djokovic visszalépése után első kiemelt lett volna - nem tud játszani sérülése miatt. "Nem ideális a helyzet. Jelenleg annyit tehetünk, hogy rövid távú célokat tűzünk ki, és lassan végigmegyünk a kezelésen. Láttak már fiziók, orvosok és a következő hét során is ez vár rám, remélhetőleg a vége az lesz, hogy ott lehetek majd Melbourne-ben" - folytatta a világranglista 18. helyén álló játékos.

Múlt héten De Minaur az ATP-kupán képviselte Ausztráliát, és több intenzív, hosszú meccsbe is belefutott, az elődöntőben Rafa Nadal ellen bonyolódott bele egy kétórás küzdelembe. Kilenc napon belül öt mérkőzést - köztük egy párost - játszott, ez sorozatterhelés is hozzájárulhatott a mostani sérüléshez. "Nyilvánvalóan nem vagyok túl jó kedvemben. De mindent megteszek annak érdekében, hogy a testem meggyógyuljon. Jelenleg ez az egyetlen célom: felépülni a következő versenyre" - szögezte le az ausztrál.

Nem lesz ott a US Open-bajnok az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon | Hosszabbítás

Azok a fránya térdek! Térdsérülés miatt nem vesz részt a 2020-as tenisz szezon első nagy tornáján, az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon a legutóbbi Grand Slam-torna női bajnoka, Bianca Andreescu. A 19 esztendős kanadai teniszező óriási meglepetésre nyerte meg a 2019-es US Opent, miuán a döntőben bátor játékkal győzte le Serena Williamst.

De Minaur kifejezetten jó formában kezdte az évet, egyéniben két mérkőzést nyert, azt pedig már említettük, hogy nagy csatára kényszerítette a világelsőt. "Sokszor megkapom, hogy nincsenek meg a fegyvereim, hogy legyőzzem a legjobbakat. Most viszont azt gondolom, sikerült megmutatnom, van egy másik része a teniszemnek, amire támaszkodhatok. Mindent egybevetve, mentálisan és fizikálisan ez egy állandó munkafolyamat, én pedig azon leszek, hogy fejlődjek, jobb játékossá váljak és leküzdjem ezeket az akadályokat."

Az év első Grand Slam-tornája már most elég foghíjas, hiszen Kei Nishikori, Juan Martín del Potro és Andy Murray is visszalépett különböző problémák miatt. De Minaur visszalépése újabb jelentős veszteség lenne, főleg, hogy a hazai nézők talán még tőle remélhetnék a legjobb szereplést a férfiaknál. Tavaly kifejezetten eredményes volt Ausztráliában a fiatal játékos, Sydyneyben tornagyőzelemmel indította a szezont, az Ausztrál Openen pedig a harmadik fordulóig jutott, ahol a későbbi döntős Nadaltól kapott ki.

via Guardian

Hozzászólások