Salakblog - Legyőzi-e a belga David a horvát óriást?
Legyőzi-e a belga David a horvát óriást?
Fotó: Europress/AFP

Legyőzi-e a belga David a horvát óriást?

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/09/03 14:41

Jön a US Open második hétfője egészen kiváló párosításokkal. Az alábbiakban a nyolcadik játéknap mérkőzéseiből hármat ajánlunk föltétlen megtekintésre. 

Ütőpárbaj 20 évesek részére: Sabalenka vagy Osaka?

Néhány nappal ezelőtt arról írtunk, hogy a Petra Kvitova-Aryna Sabalenka mérkőzés lehet a női torna egyik legjobb meccse, és, hogy nem is biztos, hogy a kétszeres wimbledoni bajnok cseh a favorit. Nos, valószínűleg nem ez volt idáig a legjobb női találkozó, a 20 éves Sabalenka azonban finoman szólva sem okozott csalódást. Óriási formában van, olyan ellentmondást nem tűrően teniszezik, mint aki el sem tudja képzelni, hogy kikaphat. Legutóbbi 13 meccséből 12-t megnyert. Ráadásul igen komoly teniszezőket fektetett két vállra. 

Naomi Osaka dettó. A szintén 20 éves japán lány eddig olyan szinten hengerel, amilyet még a top játékosoktól is ritkán látni. Az első három körben mindösszesen hét gémet veszített. A legutóbbi fordulóban Aliaksandra Sasnovich-ot például 6:0, 6:0 arányban intézte el. Mindketten stabilan, és hatalmas erővel ütnek az alapvonalról, úgyhogy komoly adok-kapokra lehet számítani a mai napon. Ami talán Osaka mellett szólhat, az az, hogy valószínűleg ő a frissebb kettejük közül, Sabalenka ugyanis nem egész egy hónapon belül immár a 17. mérkőzésére készül.

osakasabalenka.jpg Fotó: Twitter

Túljár-e David az óriás eszén (erején)?

Marin Cilic játszott egy helyi idő szerint hajnali fél háromig tartó kőkemény ötszettest Alex de Minaur ellen az előző körben. Sok ideje azonban nem volt a regenerálódásra, ugyanis ma este már David Goffin ellen kell pályára lépnie. Fáradt lábakkal az ember aligha olyan ellenfélre vágyik, mint a belga. Ha a horvát bármilyen gyengeséget mutat, azt az ügyes kezű, rendkívül intelligens Goffin biztos, hogy ki fogja használni. 

Rettentő nehéz dolga lesz Cilicnek, Goffin ugyanis kitűnően ritörnözik, remekül érzi, hová üti az ellenfél a labdát, bármilyen tempót képes átvenni, úgyhogy a horvátnak alaposan meg kell nyitnia a pályát, ha tudja, amellett, hogy  kifogástalanul kell adogatnia. Ráadásul az ő szempontjából jó volna nem belebonyolódni egy túlságosan hosszú meccsbe.

Mire mehet a tanítvány a mestere ellen?

John Millman élete teniszét játssza mostanság, amiért mai ellenfelének is köszönettel tartozik. Az ausztrál ugyanis Roger Federerrel edzett egy hetet a Roland Garrost követően. Millman azóta érte el karrierje legjobb eredményeit, melyek közül egyértelműen ez a US Open-negyedik forduló az, amire a legbüszkébb lehet. 

federer.jpg Fotó: Europress/AFP

Az lehet az ausztrál esélye, ha makulátlanul adogat, és kihúzza a játszmákat rövidítésig, illetve, ha egy kicsit minden mindegy alapon játszik. Úgy, mint akivel már semmi rossz nem történhet ezen a US Openen. Eddig egy hivatalos meccset vívtak egymás ellen, még 2015-ben Brisbane-ben, akkor szetthátrányból fordítva győzött a svájci. Ha Federer végig koncentráltan teniszezik, kicsi az esély arra, hogy ezúttal is játszmát vegyen el tőle az ausztrál. 

(részben via)
Hozzászólások