Salakblog - Legendák jósoltak a Garrosra: Nadal és Halep a két topfavorit
Legendák jósoltak a Garrosra: Nadal és Halep a két topfavorit
Fotó: Twitter

Legendák jósoltak a Garrosra: Nadal és Halep a két topfavorit

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/22 17:33
Közeledik a Roland Garros rajtja, és ezzel együtt az esélyek is formálódnak. Hozzá kell azonban tenni, hogy nincs könnyű dolga annak, aki tippelni akar, hisz a szezon már eddig is sok meglepetést és fordulatot tartogatott. Ezért a legjobb talán, ha meghallgatjuk néhány olyan ember, edző, korábbi bajnok véleményét, akik életük jelentős részét a sportág közelében töltötték. 

Justine Henin

A korábbi négyszeres Garros-bajnok belga a nőknél Simona Halep címvédését valószínűsíti. A román lány 2014 óta három döntőt is játszott, és tavaly végre győzni tudott. 

"Rendkívül érdekes verseny elé nézünk, és úgy vélem Simona Halepet kell favoritnak tekintenünk" - mondta Henin. "Szeretem a teniszét, különösen salakon, ahol komplett játékosnak kell lenni, mind mentálisan, mind fizikálisan. Minden évben van egy-két meglepetés is, úgyhogy szerintem ez az idén sem lesz másként."

"Nincsenek extra elvárásaim magammal szemben" - nyilatkozta Halep. "Ez ugyanis az első alkalom, hogy címvédőként érkezem egy GS-tornára. Élvezni akarom a versenyt, és nyerni néhány meccset, semmi több."

henin.jpg Fotó: Europress/AFP

Toni Nadal

Rafa nagybátyja és korábbi edzője úgy véli, három esélyes van a férfiaknál. A 11-szeres bajnok unokaöccse, a világelső Novak Djokovic és a tavalyi döntős Dominic Thiem.

"Monte-Carlóban, Barcelonában és Madridban nem játszott tökéletesen, de biztos vagyok benne, hogy Párizsban nagyon jó lesz. Úgy gondolom, ő a favorit, Djokoviccsal és Thiemmel együtt."

"Roger Federer is jó lehet persze. Nyert 20 Grand Slamet, úgyhogy természetesen vele is számolni kell. Kevésbé, mint a másik hárommal, de, ha jól játszik, megverheti az egyik nagy esélyest."

Arantxa Sanchez Vicario

A korábbi háromszoros bajnoknő a férfiaknál Nadalt tartja a legnagyobb esélyesnek, azonban úgy véli, az idén komoly versenyre késztetik majd a többiek. 

"Rafa az, akit meg kell majd verni a salakos múltja és jelene miatt. Az idén talán többen is konkurálhatnak vele, mint korábban. Djokovic és Thiem mindenképpen, de nem szabad elfelejtkezni Federerről és Stefanos Tsitsipasról sem. Elég nyílt a verseny."

"A nőknél szerintem Halep címet fog védeni, de Kvitova is rettenetesen veszélyes, amikor jó formában van. A balkezessége komoly előnyt jelent a számára. Ashleigh Barty is nagy fenyegetést jelent majd bárkire, akivel csak szembe találja magát."

Mats Wilander

Az Eurosport szakértője nem kertelt, és nyíltan kimondta, milyen döntőt szeretne.

"Jó volna Halepet megint a döntőben látni, mert ő az egyik legérdekesebb karakter a mezőnyben. Szeretném, ha ő és Serena Williams vívnák a döntőt, szép visszatérés lenne az amerikainak. Jó lenne, ha nem a US Open fináléjáról emlékeznének rá az emberek. Ez volna az álomdöntő a számomra."

wilander.jpg Fotó: Europress/AFP

"Azt nem hiszem, hogy Williams megnyeri a tornát. Meglepne, ha nyerni tudna hét meccset salakon. Nyer még GS-t, de nem a Garrost. Halep után Naomi Osaka és Sloane Stephens a második, illetve a harmadik számú esélyes."

"A férfiaknál Nadal a favorit. Nem kell neki sok tornát nyernie ahhoz, hogy ő legyen a legnagyobb esélyes Párizsban. Nehéz lesz őt megverni három nyert szettre zajló mérkőzésen."

Greg Rusedski

"A szememben Djokovic és Nadal egyforma esélyes. A római döntő előtt a szerbet egy kicsit még Rafa elé is raktam. Harmadik számú esélyesként Thiemet nevezném meg. Ha a második vonalat nézem, akkor mindenképpen meg kell említenem Tsitsipast és Fabio Fogninit. Utóbbinál benne van, hogy kizúg az elején, de az is, hogy elképesztő játékkal menetel egy nagyot."

Martina Navratilova

Navratilova úgy véli, Kvitova nyerheti a Garrost, ha a körülmények is az ő kedve szerint alakulnak.

"Szeretném, ha Petra megkoronázná a visszatérését egy Grand Slam-győzelemmel. Minden borításon veszélyt jelent, akár salakon is, persze sok függ attól, mennyire lesznek majd gyorsak a körülmények Párizsban. Amikor formában van, bárkit képes megverni."

navratilova.jpg Fotó: Europress/AFP

Paul Annacone

Pete Sampras és Federer korábbi edzője szerint Rafa tisztán a legnagyobb esélyes a Garroson.

"Tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy győzzön. Az az egyik leginkább lenyűgöző benne, hogy nagyon pragmatikus, amikor a játékáról van szó. Érzelemmentesen tud beszélni arról, hogy éppen hol tart. Ő tudja igazán, hogy kell nyerni salakon. Továbbra is azt mondom, hogy nincs keményebb teszt a férfi mezőnyben, mint legyőzni őt egy három nyert szettre menő salakos meccsen. 
Számomra egyértelműen ő a Garros legnagyobb favoritja."

via

Hozzászólások