Salakblog - Ledobta a bigott-atombombát a homofób teniszlegenda
Ledobta a bigott-atombombát a homofób teniszlegenda

Ledobta a bigott-atombombát a homofób teniszlegenda

Mártha BenceMártha Bence
2017/06/01 12:02

Margaret Court ledobta a bigott-atombombát a női teniszre, miután ráduplázott korábbi homofób nyilatkozataira, és bebizonyította, hogy a többé-kevésbé védhető véleménye bigott ostobaságban gyökerezik. 

A 74 éves Court, aki a perthi Victory Life gyülekezet lelkipásztoraként hosszú ideje ad hangot a homoszexualitást, az egyneműek házasságát és gyermekvállalását érintő véleményének, a napokban magára haragította a női teniszben másságukat vállalókat. Bővebben:

Navratilova: "Ideje átnevezni a Margaret Court Arenát" | Hosszabbítás

Martina Navratilova csatlakozott azokhoz, akik szerint át kellene nevezni a Melbourne-ben található Margaret Court Arénát. Mindezt az után, hogy a 24-szeres egyéni Grand Slam-bajnok ausztrál teniszezőnő kijelentette, a jövőben nem óhajt a Qantas légitársasággal utazni. Az ok: a cég nem ellenzi az azonos neműek közti házasságkötést.

A liberálisokat sokszor éri az a vád, hogy a szólásszabadság náluk csak addig tart, míg ők kimondhatják a véleményüket, viszont ha más tesz így, azonnal lebigottozzák. Van is ebben némi igazság, és közben tény, hogy a lelkészasszony nem is nagyon mondhat mást, mint amit a felekezete hite szerint mondania kell. Joga van hozzá, hogy helytelenítse az egyneműek házasságát és gyermekvállalását, ahogy a másik oldalnak is joga van lobbizni a fentiekért. Ez pusztán egy hitvita, aminek soha nem lesz győztese, hiszen ki van zárva, hogy bármelyik fél meg tudja győzni a másikat.

A Courtra zúduló kritikák miatt természetesen Ausztráliában is forró téma lett a napokban a homoszexualitás/homofóbia, a 24-szeres Grand Slam-győztes egykori klasszis is több tévé- és rádióadásba kapott meghívást, amiket el is fogadott. A beszélgetések természetesen nem hoztak semmiféle előrelépést, Court felmondta a szokásos paneleket, amikre a hardcore keresztények bősz bólogatással, a szivárványos zászlót lengető liberálisok pedig heves ellentámadással reagáltak. Semmi meglepő eddig.

Beszakadt a jég 

Court azonban annyira belelovallta magát a témába, hogy az ingoványos talaj kétszer is megnyílt alatta. A lelkészasszony bebizonyította, hogy véleménye a saját nemükhöz vonzódókat érintő legostobább álláspontból indul ki.

A tenisz tele van leszbikusokkal. Amikor én játszottam, csak néhányan voltak, de ezek a kevesek voltak azok, akik a fiatalokat elvitték magukkal a bulikba. De mi nem az emberek ellen vagyunk. Ott vagyunk, segítünk mindenkinek, hogy leküzdje ezt a dolgot” – mondta Court.

A „segítünk, hogy leküzdje” tökéletesen mutatja meg, hogy a vallási fanatikusok a mai napig valamiféle betegségként tekintenek az emberiséggel egyidős homoszexualitásra, amiből csak úgy ki lehet valakit gyógyítani. Az elmúlt fél évszázadban csak annyit változott a bigott szektamókusok problémakezelési módszere, hogy Court már nem kémiai kasztrálást javasolt, hanem... Mit is? Hogy addig lóbál egy műpéniszt Navratilova orra előtt, míg az rákíván? Vagy a cölibátus a megoldás? Esetleg addig sulykolja a melegeknek, hogy a velük született vágyaik rosszak, míg azok belátják, hogy ördögi gonoszságot művelnek?

Court a beszélgetés későbbi részében még rá is erősített a fenti véleményére, amikor közölte, „a transznemű gyermekek az ördög művei”. Hogy nekik milyen sorsot szán, azt nem fejtette ki bővebben, de itt is visszaköszön, hogy a lelkésznő képtelen felfogni, hogy miként a heteroszexuálisok, úgy a homoszexuálisok sem választják szexuális irányultságukat, az velük születik – néhányan pedig egyenesen más testben születnek, mint amilyenbe kellene. Ahogy a kémiai kasztrálás, úgy a Taigetosz-módszer is csak gyakorlatában szűnt meg, az emberek fejében még ott van, és ebben óriási a felelőssége a Courthoz hasonlóknak.

Arról lehet értelmes vitát folytatni, hogy vállaljanak-e gyermeket az egynemű párok, és azt is az adott országok polgárainak kell eldönteniük, engedélyezzék-e az egyneműek házasságát. Ahhoz azonban nem kell se melegnek, se liberálisnak lenni, hogy a homoszexuálisok kirekesztése, kriminalizálása és megbélyegzése ellen szót emeljen az ember, hiszen mind az isteni, mind a világi törvények kimondják, hogy minden ember egyenlő.

A férfi világranglistát vezető Andy Murray mindenesetre közölte a Grand Slam szervezőivel, hogy idejekorán le kellene ülni megbeszélni, mi legyen a Margeret Courtról elnevezett melbourni centerpálya nevével, mert több problémát okozna, ha esetleg a versenyen derül ki, hogy többen bojkottálják a helyszínt.

Hozzászólások