Salakblog - Kyrgios Twitter-üzenetben sértegette a riportert, de egy dologgal nem számolt
Kyrgios Twitter-üzenetben sértegette a riportert, de egy dologgal nem számolt
Fotó: Europress/AFP

Kyrgios Twitter-üzenetben sértegette a riportert, de egy dologgal nem számolt

Németh DánielNémeth Dániel
2019/09/02 11:42
Az ESPN előkészítette a tökéletes csapdát, Nick Kyrgios pedig gyanútlanul bele is sétált. Történt ugyanis, hogy a csatorna azt a riportert küldte a meccs előtti interjúhoz, akit nem sokkal korábban még a közösségi médiában sértegetett az ausztrál teniszező. Az eredmény egy szokatlanul vicces pálya széli interjú lett, ráadásul a szombati meccsen nem ez volt az egyetlen furcsaság.

Az internet hőskorában számos médiaelmélet taglalta, hogy a világháló megjelenése hogyan formálhatja át a kommunikációs tereket. Kezdetben leginkább lehetőségként tekintettek rá, mint a világ különböző pontjain lévő embereket összekötő rendszerre, ám ma már pontosan tudjuk, az internetes kommunikáció legalább annyi hátránnyal bír, mint előnnyel. Hogy mást ne mondjunk: a személyes interakció hiánya miatt könnyebb levetkőzni a gátlásokat, adott esetben olyan sértéseket vágni a másikhoz, amire szemtől szemben kisebb eséllyel kerülne sor.

Ezért is érdekes egy olyan helyzet, amikor egy gyalázkodó Twitter-üzenet szerzője rövid időn belül találkozik annak alanyával. Az pedig már csak hab a tortán, ha Nick Kyrgios is szerepel egy ilyen szituációban. "Ki a fene az a Tom Rinaldi, és miért kommentál teniszt, ha fogalma sincs róla, mi történik?" - tette fel a kérdést az ausztrál játékos az Andrey Rublev elleni - egyébként három szettben elveszített - mérkőzését megelőzően. Arra viszont nem számított, hogy a találkozó előtt épp az ESPN-nél dolgozó Rinaldi várja a pálya szélén.

"Nick, Tom Rinaldi vagyok, jó látni" - kezdte a beszélgetést kedélyesen a riporter, akit látszólag nem bántottak meg Kyrgios szavai. "Hát ez vicces" - jegyezte meg a valamelyest zavarban lévő ausztrál. Hozzátéve: a reggeli tenisznézés közben kapta az ihletet az üzenetéhez, de azért örül, hogy személyesen is találkozott Rinaldival. Az ESPN közösségi oldalain megtekinthető a rövidke interjú, ami egyben azt is sejteti, a szerkesztők jó érzékkel, kifejezetten Kyrgios üzenete miatt választották Rinaldit ehhez a meccshez.

Azonban nem csak a pálya széli interjú alakult szokatlanul a szombati mérkőzésen. Kyrgiosnak ugyanis meggyűlt a baja az Arthur Ashe stadion világításával, méghozzá azért, mert állítása szerint túl sokat videojátékozott előtte. "Tönkretett a Call of Duty, semmit sem látok" - mondta meccs közben a teniszező. Emiatt egyébként magyarázkodnia is kellett, ugyanis az egyik vonalbíró úgy hallotta, obszcén szavak kíséretében fejezte ki a véleményét. "Én csak annyit mondtam, semmit sem látok" - védekezett Kyrgios.

Hozzászólások