Salakblog - Kyrgios: "Nem mennék el sörözni Rafával, de a meccset alig várom ellene"
Kyrgios: "Nem mennék el sörözni Rafával, de a meccset alig várom ellene"
Fotó: Europress/AFP

Kyrgios: "Nem mennék el sörözni Rafával, de a meccset alig várom ellene"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/07/03 09:22
Nick Kyrgios továbbra is azt mondja, hogy bár szerinte kölcsönösen tisztelik egymást Rafael Nadallal, biztosan nem menne el kocsmázni a 18-szoros Grand Slam-bajnokkal.

Létrejött a torna, vagy tán a szezon egyik legjobban várt összecsapása az ausztrál és a spanyol között, miután Kyrgios öt szettben legyőzte honfitársát Jordan Thopsont, Nadal pedig elég simán a japán Yuichi Sugitát.

Az elmúlt hónapokban volt némi szóváltás az ausztrál és Rafa, illetve annak csapata között. Előbb Toni Nadal tanulatlannak nevezte Nicket az acapulcói viselkedése miatt, majd Kyrgios válaszul oltogatta Rafát, illetve Tonit szimplán csak idiótának titulálta.

Kyrgios Queen’s-ben is kitartott a véleménye mellett, mondván, ő csak őszinte volt. Nadal pedig a Wimbledon előtti sajtótájékoztatóján elég röviden elintézte a választ, amikor a Nickkel való kapcsolatáról kérdezték.

„Őszintén szólva, nem ismerem Nicket” – mondta Rafa. „És nem is akarok róla beszélni, tekintve, hogy az első körben még biztos nem ellene játszom.”

„Előbb Sugitával mérkőzök. Minden meccs kemény, de ha megnyerem azt az összecsapást, és Nick is az övét, akkor majd kérdezhettek arról a meccsről."

Az ausztrál egyébként, amikor most Nadalról faggatták, azt mondta, hogy ők ketten tutira nem mennének el együtt sörözni.

„Hát, nem vagyok benne biztos, hogy Rafa és én le tudnánk együtt menni a Dog & Fox-ba meginni egy sört. Nem is ismerem őt igazából, csak mint teniszezőt. Nem is értem, miért kérdeztek ilyesmit tőlem.”

„Hogy másokkal könnyebben tudnék-e beszélgetni? Igen, mindenképp. Vannak, akikkel jól kijövök, és vannak, akikkel nem. Rafával kölcsönösen tiszteljük egymást, de ennyi.”

kyrgi.jpg Fotó: Europress/AFP

Ettől függetlenül persze az ausztrál alig várja a Nadal elleni meccset. Eddig egyszer mérkőztek Wimbledonban, öt évvel ezelőtt, akkor Nick győzött.  Ez volt tulajdonképpen az első igazi nagy dobása, amire felkapta a fejét a világ. Az egymás elleni mérlegük egyébként 3-3.

„Fúú, alig várom” - lelkendezett Kyrgios. „Amint megláttam táblát, rettentő boldog voltam, hogy ugyanabba a nyolcadba kerültünk.”

„Baromi izgalmas ez az egész. Már kölyökként is a világ legjobbjai ellen akarsz játszani a világ legjobb pályáin. Ezeknek az alkalmaknak mindig örülni kell, hisz sosem tudhatod, meddig lehet erre esélyed, mert ugye bármikor közbeszólhat egy sérülés.”

„Azon leszek, hogy mindkét kezemmel megragadjam ezt a lehetőséget. Kimegyek a pályára, és próbálom majd a legtöbbet kihozni magamból.”

via Metro

Hozzászólások