Salakblog - Kyrgios még meccslabdánál sem hajlandó normális megoldást választani
Kyrgios még meccslabdánál sem hajlandó normális megoldást választani
Fotó: Europress/AFP

Kyrgios még meccslabdánál sem hajlandó normális megoldást választani

Németh DánielNémeth Dániel
2019/08/03 12:28
Nick Kyrgios könnyed győzelemmel jutott a washingtoni tenisztorna elődöntőjébe, ahol az első helyen kiemelt görög Stefanos Tsitsipas lesz az ellenfele. Az ausztrál botrányhős ezen a héten visszafogta magát, többet koncentrált a teniszre és kevesebbet a balhékra, de persze azért a nála szinte már kötelező különcködés sem maradhatott el.

"Hova szeretnétek, hogy üssem a szervát?" - tette fel a kérdést a meccslabdánál adogató Kyrgios a közönségnek. Bár a videón a választ nem lehet hallani, az ausztrál egy ásszal lezárta a találkozót, majd megölelte a hasznosnak bizonyuló tanácsért az egyik nézőt. "Próbálom szórakoztatni a teniszemmel a közönséget, úgy, hogy lehetőleg nyerjek is pár meccset" - nyilatkozta a találkozót követően az ausztrál, aki Washingtonban sokkal befogadhatóbb módon csinálja a műsort, mint az idény korábbi szakaszában tette.

"Nagyon boldog vagyok, hogy a pályán kívül befektetett munka visszaköszön az eredményekben. Ez zsinórban a negyedik nap és a negyedik mérkőzés, amin a legerősebb teniszemmel játszom. Ennek őszintén örülök. Fantasztikus a közönség is, egyszerűen imádom itt az esti mérkőzéseket. A nézők még az egészen késői meccseket is megnézik és élvezik" - folytatta az ausztrál, aki egész héten kontrollálni tudta érzelmeit, mindössze egyetlen balhés momentuma volt, amikor hozzávágta a vizes palackot a bírói székhez.

Amit utólag azzal próbált megmagyarázni, hogy az kicsúszott a kezéből.

Az eddig sem volt újdonság, hogy Kyrgiosnál erősen helyszínfüggő, mennyire teszi oda magát. Ahogyan az sem, hogy amikor épp a teniszre figyel, bárkit képes megverni. Washingtonban szettveszteség nélkül jutott elődöntőbe: Thai-Son Kwiatkowskit, Gilles Simont, Yoshihito Nishiokát és Gombos Norbertet is két játszmában búcsúztatta. Hasonlóan meggyőző teljesítménnyel menetelt leendő elődöntős ellenfele, Stefanos Tsitsipas is, aki washingtoni eredményének köszönhetően a jövő héttől top 5-ös játékos lesz.

"Úgy gondolom, mindketten szeretnénk egy kicsit jobban megismerni a másikat. Jelenleg ő a világ egyik legjobb játékosa" - mondta Kyrgios, aki állítólag azt is hozzátette, elképesztő teniszezőnek és embernek tartja a görögöt. "Kiszámíthatatlan játékos, sosem tudhatod, mire készülj ellene. Úgy gondolom, a szervája a leghatékonyabb fegyver a kezében. Figyelnem kell majd az ütésvariációira, muszáj elkerülnöm, hogy az ő játékát játsszuk az enyém helyett" - tekintett előre Benoit Paire elleni győzelmét követően Tsitsipas.

Érdekesség, hogy Kyrgios és Tsitsipas a párosok között együtt indult Washingtonban, de a legjobb tizenhat között kikaptak az első kiemelt Juan Sebastian Cabal-Robert Farah kettőstől. Egyesben még sosem találkoztak egymással, és ahogyan arra Tsitsipas is utalt, mindig nehéz kiszámítani, épp milyen formában lép pályára az ausztrál. Ugyanakkor a nagy mérkőzésekre általában kellően tudja motiválni magát Kyrgios, így a közönség joggal bízhat abban, hogy látványos és izgalmas küzdelmet láthat az elődöntőben. 

Hozzászólások