Salakblog - Kyrgios lenyugtatta a közönséget az acapulcói győzelmével
Kyrgios lenyugtatta a közönséget az acapulcói győzelmével
Fotó: Europress/AFP

Kyrgios lenyugtatta a közönséget az acapulcói győzelmével

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/03 08:51
Nick Kyrgios nyerte az acapulcói férfi keménypályás tenisztornát, miután 6:3, 6:4 arányban legyőzte a német Alexander Zverevet a döntőben. Ez volt az ausztrál ötödik ATP-tornagyőzelme, és sikerével a jövő héttől ismét a legjobb 50-be kerül a világranglistán.

Kyrgios negyedik nagy skalpját gyűjtötte be a héten, azt követően, hogy Rafael Nadalt, Stan Wawrinkát, John Isnert és a fináléban Zverevet is legyőzte.

"Fantasztikus ez a torna. Két évvel ezelőtt is szerettem, őrült emlékek kötnek a versenyhez" - nyilatkozta Kyrgios, akit a héten a közönség inkább kifütyülte, mint megtapsolta.

Kyrgios: "Mi a büdös franc van ezekkel az elcseszett emberekkel?" | Hosszabbítás

Nick Kyrgios folytatta menetelését Acapulcóban, és ott van a legjobb négy között, miután 7:5, 6:7(3), 6:4 arányban legyőzte Stan Wawrinkát. Az ausztrál a döntőbe jutásért John Isnerrel mérkőzik majd. Kyrgios idei első elődöntőjét vívhatja Mexikóban, azok után, hogy egy két és fél órás, ismét csak eseménydús mérkőzést a maga javára tudott fordítani a háromszoros GS-győztes svájci ellen.

Alexander Zverev viszont csalódott lehet, mivel szettveszteség nélkül jutott a döntőbe, de most nem volt ellenszere az ausztrál játékának.

"Gratulálok Nicknek, legyőzött három top 10-es játékost és Stant, aki amúgy Grand Slam-bajnok. Aki le tud győzni ilyen négy játékost egy 500-as versenyen, az megérdemli, hogy bajnok legyen" - éltette Zverev az ausztrált a mérkőzés után.

A 23 éves Kyrgios ezzel a sikerrel hétfőtől a 43. helyre lép elő a világranglistán, és nem mellesleg 367 ezer dollárt is bezsebelt a győzelmével.

via

Hozzászólások