Salakblog - Kyrgios könnyeivel küzdve köszönte meg, hogy a sportvilág összefogott az erdőtüzek károsultjaiért
Kyrgios könnyeivel küzdve köszönte meg, hogy a sportvilág összefogott az erdőtüzek károsultjaiért
Fotó: Europress/AFP

Kyrgios könnyeivel küzdve köszönte meg, hogy a sportvilág összefogott az erdőtüzek károsultjaiért

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/01/04 09:32
Nick Kyrgios erősen küzdött, hogy ne ragadják magával teljesen az érzelmei, miután 6:4, 7:6 arányban legyőzte Jan-Lennard Struffot az ATP-kupa pénteki játéknapján. Természetesen nem a meccs érintette meg ennyire, sokkal inkább az erdőtüzek, melyek iszonyatos pusztítást végeznek hazájában, Ausztráliában.

A 24 éves játékos a torna kezdete előtt azzal hívta föl magára a figyelmet, hogy felajánlotta, minden ásza után, amit az ausztráliai versenyeken üt, 200 dollárral támogatja a tűzvész károsultjait. Akciójához azonnal csatlakozott három honfitársa, Alex de Minaur, Sam Stosur és John Millman is. 

Szeptember óta legkevesebb 18 ember vesztette életét az erdőtüzekben, a lakosság kitelepítése egyébként jelenleg is zajlik. Kyrgios szülővárosát, Canberrát olyannyira ellepte a füst, hogy azt a világ legszennyezettebb városának nyilvánították. 

Nicket a Struff ellen aratott győzelme után kérdezték az adománygyűjtő kezdeményezéséről. Mivel első meccsén 20 ászt ütött német ellenfelének, Kyrgios 4000 dollárt adományoz majd a károsultaknak. 

"Nem érdekel, hogy dicsérnek ezért az ötletért. Mivel megvan a lehetőségünk és a felületünk is arra, hogy tegyünk valamit, ezért nem lehetünk tétlenek. Canberra a szülővárosom... És a levegő most itt a legmérgezőbb a világon. Ez elkeserítő. Ez nagyon kemény dolog... Sajnálom" - mondta elcsukló hangon Kyrgios

Néhány nappal ezelőtt az Ausztrál Teniszszövetség is bejelentette, hogy több több adománygyűjtő eseményt is szerveznek majd az elkövetkezendő napokban, hetekben. Az egyik ilyen a 'Rally for Relief', melyre január 15-én kerül majd sor a Rod Laver Arenában, mely egyszersmind a közelgő Ausztrál Open egyik legfontosabb helyszíne is. Egyelőre nem tudni, kik vesznek részt az eseményen, de Craig Tiley, a torna igazgatója szerint kifejezetten nagy az érdeklődés. 


"Boldog vagyok, hogy a teniszvilág az ügy mellé állt" - folyatta Kyrgios. "Jövő hét szerdára szerveztünk egy estet, és minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy segíthessünk. Persze ez a jelenlegi helyzeten sajnos nem változtat. Ez a pénz a tűzoltóknak, a családoknak megy és az állatok megmentésére. Mindenkinek, aki elveszíti a családját, elveszíti az otthonát. Ez az egész jóval túlmutat a teniszen."
"Édesanyám még mindig Canberrában van, ahogy sok barátom is. Úgy érzem, nincs más választásunk, csak az, hogy minden létező eszközzel megpróbáljunk segíteni. Mindannyiunknak tenni kell valamit. Mindannyian sok pénzt keresünk, és akár egy palack víz is életet menthet. Ez az egy jó döntés van."

Egészségügyi szakértők folyamatosan ellenőrzik a levegő minőségét az ATP-kupa helyszínein. Egyébként az eredetileg Canberrába tervezett férfi Challenger-, valamint női ITF-torna 600 km-rel távolabb, Bendigóban kerül megrendezésre. 

ubitennis

Hozzászólások