Salakblog - Kyrgios szerint Murray jobb, mint a Nagy Hármas, de tutira jobb, mint Djokovic
Kyrgios szerint Murray jobb, mint a Nagy Hármas, de tutira jobb, mint Djokovic
Fotó: Europress/AFP

Kyrgios szerint Murray jobb, mint a Nagy Hármas, de tutira jobb, mint Djokovic

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/05/17 14:58
Teniszrajongók világszerte hosszú ideje vitatják, vajon Andy Murray tagja-e az úgynevezett Nagy Négyesnek, illetve, hogy legitim dolog-e egyáltalán Nagy Négyesről beszélni ahelyett, hogy inkább csak Nagy Hármast emlegetnénk. Aztán jött valaki, aki ezt a vitát egy szokványos májusi délutánon minden kétséget kizáróan eldöntötte.

Az idő alatt, amíg Murray a csípőjével bajlódott, Roger Federer, Novak Djokovic és Rafael Nadal sorra nyerték a GS-címeket. Olyannyira, hogy eljutottunk oda, hogy az előbb említett hármas legkevesebb major-címmel rendelkező tagjának is van 17. Miközben Murray-nek van 3. 

Nem mintha a számok döntenének el mindent, és nem is elfeledkezve a skót egyéb hozzáadott értékeiről, de ebben az összevetésben Andy kétségtelenül jelentős hátrányban van a többiekhez képest. 

Aztán jön Nick Kyrgios, aki kijelenti, hogy Murray nem csak, hogy tagja a legszűkebb elitnek, hanem egyenesen ő a legjobb közöttük. 

"Muzz, nos ő jobb, mint a Nagy Hármas" - mondta Kyrgios egy kissé borgőzös állapotban egy Murray-vel folytatott Instagram-live során. "Igen, már látom is, hogy kinn lesz a Twitteren, hogy Kyrgios azt gondolja, Murray jobb, mint a Nagy Hármas. Igen, én ezt gondolom. Én tényleg ezt gondolom... Figyi, az, hogy jobb vagy, mint Djokovic, az tuti."

"Köszi, de nem vagyok" - reagált Murray széles vigyorral az arcán. "Az eredmények mást mutatnak."

"Sokszor mondtam már neked, hogy jobb vagy, mint ő. Djokovic csak visszatette a szervámat, te meg meghúztad a ritörnt és nyerőket ütöttél. Te rácsaptál, mint a villám."

Ezután Murray, talán azért is, nehogy Nick magára haragítson valakit mást is Nolén kívül, megszakította az élőt. Szerencsére azonban nem csak Djokovic volt az egyetlen témájuk, úgyhogy kanyarodjunk vissza a beszélgetésük elejére. Andy megkérdezte, mégis hány pohár vörösbort ivott meg Nick a live előtt.

"Kb. annyit, amennyi gémet engedtél nekem a wimbledoni meccsünkön, nagyjából hatot" - mondta Kyrgios, utalva a négy évvel ezelőtti negyedik körös összecsapásukra, melyet a skót simán megnyert. 

Annyi azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy Nick 10 gémet is fogott azon a bizonyos mérkőzésen... Ezután Murray megkérdezte, vajon miért érdeklik jobban Nicket a csapatversenyek, az ATP-kupa, a Laver-kupa, mint a Grand Slam-tornák.

"Azért, haver, mert sokkal jobban élvezem őket. Egy csapatban vagyok a legjobb cimbikkel, akikkel megpróbáljuk lenyomni az európaiakat, akik nem különösebben bírják egymást, mégis úgy tesznek mintha. Ezen egy kicsit mindig fölcseszem magam."

"Legyünk őszinték, Tsitsipas és Zverev utálják egymást, de ilyenkor persze egyszerre csak a legjobb haverok lesznek."

"A Team World, na az az igazi csapat, barátom. Andy, ha átjönnél hozzánk, és nálunk nyomnád, tuti, mi nyernénk."

Kyrgios arról is beszélt, hogy ő lesz majd Jack Sock tanúja a közelgő esküvőjén, és arra kérte Murray-t, hogy álljanak majd össze párosozni, amikor majd a versenyek újraindulnak. 

"Haver, minket nem érdekel Nadal, Djokovic és Federer. Mi mindannyian nagyon bírunk téged. Az olyan átlagemberek, mint mi vagyunk, téged bírnak, haver."

részben smh

Hozzászólások