Salakblog - Kvitova győzött, Nadal ismét döntős
Kvitova győzött, Nadal ismét döntős
Fotó: Europress/AFP

Kvitova győzött, Nadal ismét döntős

Szabó GáborSzabó Gábor
2015/05/09 21:12

Petra Kvitova, aki a pénteken véget vetett Serena Williams idei veretlenségi sorozatának, simán győzte le Svetlana Kuznetsovát és ezzel másodszor nyerte meg a madridi tornát.

Kvitova egészen döbbenetes mutatókkal zárta a finálét, 66 perc alatt ütött 33 nyerőt ami 19-cel volt több, mint a ki nem kényszerített hibáinak száma. Az első két játékon még megosztoztak, de utána kilenc game-et söpört be zsinórban Kvitova, eldöntve ezzel gyakorlatilag a mérkőzést. Kuznetsova, aki a héten Makarovát és Sharapovát is búcsúztatta, több alkalommal is ápolásra szorult, és a mérkőzést követő interjúban elnézést kért a nézőktől gyenge játékáért.

A nézők azonban aligha voltak csalódottak Madridban a mai napon, hiszen Rafael Nadal visszavágott Tomas Berdychnek az Ausztrál Openen elszenvedett vereségért. Alapvetően az, hogy Rafael Nadal szettveszteség nélkül jut egy salakpályás torna döntőjébe, nem lenne hírértékű, ám azért lassan hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy az idők változnak. Idén már három vereséget számlál ugyanis ezen a borításon. Több vereséget pedig még sosem szenvedett el salakon egy esztendőben.

Rafa ellenfele  Murray lesz aki azok után,  hogy a múlt héten első salakos tornagyőzelmét aratta, nagyon belelendülni látszik. Ha Rafa nyer negyedik marad a világranglistán, ha veszít visszacsúszik a hetedik helyre.

Ettől még erősen valószínű, hogyha Rafa a papírformának megfelelően megvédi címét, akkor új fordulatot vesz a salakszezon.

És lehet megint ő lesz a fő favorit a Garrosra.

 

Hozzászólások