Salakblog - Kristina Mladenovic nyerte a licitversenyt, övé lett a sikeredző Sascha Bajin!
Kristina Mladenovic nyerte a licitversenyt, övé lett a sikeredző Sascha Bajin!
Fotó: Europress/AFP

Kristina Mladenovic nyerte a licitversenyt, övé lett a sikeredző Sascha Bajin!

Szántó PetraSzántó Petra
2019/04/16 13:25

Amikor a 2018-as év WTA edzőjének megválasztott Sascha Bajint óriási meglepetésre kitette a csapatából Naomi Osaka, nem sokkal azután, hogy megnyerte az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságot, női élteniszezők sokaságának csillanhatott fel a szeme. 

A 34 éves német szakember Serena Williams ütőpartnereként vált ismertté, majd dolgozott Caroline Wozniackval, Victoria Azarenkával és Sloane Stephensszel is. 

2018 elején a nagy nevek után kicsit visszább vett a haknizából Bajin, és egy akkoriban még relatíve ismeretlen és nyeretlen zöldfülűhöz szerződött: Naomi Osaka edzője lett. A többi innen már történelem: Indian Wells, US Open, Australian Open, világelsőség nem egészen egy év leforgása alatt, szinte a semmiből, egy alig húsz éves kislánnyal. 

Valami mégsem működött közöttük, így Osaka rövid úton megvált sikeredzőjétől, aki így szabadon igazolható lett, és biztosak lehetünk benne, hogy sokan meg is keresték őt az elmúlt hónappkban.

053_A30I8598.jpg Fotó: Europress/AFP

Néhány hét szünet után Sascha Bajint már látták Kristina Mladenovic körül sündörögni (vagy fordítva) az Indian Wells-i tornán, ám akkoriban a francia teniszezőnő még csak annyit mondott, hogy Bajin a család barátja. 

Hétfőn Mladenovic viszont már twitter oldalán jelentette be, hogy hivatalos a dolog, mostantól Sascha Bajin az edzője, akit sok szeretettel köszönt a csapatban. A német tréner twitter válaszában megköszönte a lehetőséget, és jelezte, hogy izgatottan várja a közös munkát.

Kristina Mladenovic jelenleg világranglista harmadik páros teniszező, Babos Tímea oldalán az egyik legeredményesebbnői páros játékos, ám egyéni pályafutása csúnyán hanyatlott az elmúlt évben. A 25 éves francia lány 2017 októberében top 10-ben is járt, két Grand Slam-negyeddöntőt játszott, ám azóta visszacsúszott a 66. Helyre.

Dominic Thiem barátnője az elmúlt években nem dolgozott együtt tenisz szakemberrel, korábbi profi röplabdázó édesanyja volt az edőzje. 

Hozzászólások