Salakblog - Közölték a fiatal teniszezővel, ketté kell törni a karját, hogy folytathassa karrierjét
Közölték a fiatal teniszezővel, ketté kell törni a karját, hogy folytathassa karrierjét
Fotó: Europress/AFP

Közölték a fiatal teniszezővel, ketté kell törni a karját, hogy folytathassa karrierjét

Németh DánielNémeth Dániel
2020/01/24 19:05
CiCi Bellis 2014-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 15 évesen főtáblás mérkőzést nyert a felnőttek között a US Openen, miközben még javában a juniorok között versenyzett. Karrierje később is ígéretesen alakult, ám súlyos sérülései miatt úgy tűnt, szögre kell akasztani az ütőt. Másfél év kihagyás után mégis visszatért, nem is akármilyen formában.

A világranglistán jelenleg 600. helyén álló Bellis csütörtökön komoly meglepetést okozott a 20. kiemelt Karolina Muchova legyőzésével, amivel bejutott a torna harmadik fordulójába. Csupán három hónapja történt, hogy az orvosai közölték vele, könyökproblémája, amely a legújabb volt a sérüléseit tartalmazó, egyébként is tetemes listán, nem teszi lehetővé, hogy profi szinten folytassa a teniszt. "Így utólag visszagondolva, nevetnem kellett volna azok után, amiken keresztülmentem" - mondta Bellis.

"Akkor azonban nagyon rosszul viseltem, az volt életem legrosszabb napja."

Bellis keserűsége nem tartott sokáig, még aznap másodvéleményt kért, az újabb vizsgálat alapján pedig kiderült, félrediagnosztizálták. Novemberben visszatért a teniszpályára, közel 20 hónap kihagyás és négy műtét után. Karján máig hosszú sebhely őrzi az egyik különösen kemény beavatkozás nyomait. "Egymásra néztünk anyukámmal, és elnevettük magunkat, mert soha nem hallottunk még ennyire barbár dolgot" - emlékezett vissza arra a pillanatra, amikor a sebész közölte vele, mit kell tenni karrierje megmentése érdekében.

000_1O74WJ.jpg Fotó: Europress/AFP

"Telefonon beszéltünk. Azt mondta, ketté fogjuk törni a karodat, lerövidítjük, elhelyezünk ott egy lemezt, amit majd később el fogunk távolítani."

Az amerikai teniszező a nulláról kezdte újra felépíteni elveszettnek hitt pályafutását, novemberben a houstoni 125 ezer dolláros versenyen állt rajthoz, ahol három mérkőzést nyert (egyet a selejtezőben), mielőtt kikapott Kirsten Flipkenstől. Az Ausztrál Open előtti felvezetőversenyeken elmaradtak tőle a bravúrok, bár az akkor 59. helyen álló Marie Bouzkovát legyőzte a hobarti verseny első fordulójában. Melbourne-ben azonban már egyértelmű jelei vannak annak, hogy jó úton jár.

Először a német Tatjana Mariát verte meg 6:0, 6:2 arányban, majd jött a már említett Muchova elleni találkozó. Szombaton ismét egy kiemelt vár rá a belga Elise Mertens (16) személyében. Ezzel a tenisszel azon a meccsen sem lesz esélytelen, ám ennél talán fontosabb, hogy fájdalommentesen teniszezik. "A játék iránti szenvedélyem segített át a nehéz pillanatokon. Az biztos, hogy kell még néhány verseny, hogy visszarázódjak a rendes kerékvágásba. De minden mérkőzéssel egyre és egyre jobb leszek."

via Tennis Temple

Hozzászólások