Salakblog - Köves Gábor a DK-döntő sorsolásról: Jó és még jobb csapatokkal kerültünk össze, és már az is nagy dolog, hogy közöttük vagyunk
Köves Gábor a DK-döntő sorsolásról: Jó és még jobb csapatokkal kerültünk össze, és már az is nagy dolog, hogy közöttük vagyunk
Fotó: Europress/AFP

Köves Gábor a DK-döntő sorsolásról: Jó és még jobb csapatokkal kerültünk össze, és már az is nagy dolog, hogy közöttük vagyunk

Szántó PetraSzántó Petra
2020/03/14 12:16
Csütörtökön Londonban sorsolták a teniszezők Davis-kupa döntőjének csoportbeosztását. A Fucsovics Márton és Balázs Attila által fémjelzett magyar csapat a harmadik kalapból kikerülve a 2018-as bajnok horvát és a 28-szoros győztes ausztrál válogatottal került egy hármasba. 

Köves Gábor, a Davis-kupa válogatott kapitánya sejtette, hogy nem lesz könnyű dolga a magyar fiúknak Madridban, hiszen a döntő mezőnye igencsak rangos. 

"Kitűnő és nagyon erős csapatok alkotják a döntő mezőnyét, így várható volt, hogy jó csapatokkal kerülünk egy csoportba. A két évvel ezelőtti bajnok horvát válogatott és a mindig elszánt ausztrálok is nehéz ellenfelek lesznek, de ez egyáltalán nem meglepetés, hiszen Madridban csak jó és még jobb csapatok játszanak majd. Az is óriási dolog, hogy közöttük vagyunk."

A kapitány azért bőven lát lehetőséget akár a továbbjutás megkaparintására is, ehhez azonban szükség lesz némi szerencsére is. Bár az ausztráloknál jelenleg nincs top 20-as teniszező, a korábbi világelső Lleyton Hewitt által vezetett csapatot remek DK-mérleggel rendelkező játékosok segíthetik: a fiatal Alex De Minaur és a rutinos John Millman mellett egy igazi szupersztár, Nick Kyrgios is biztosan vállalja a játékot, ha egészséges. A két évvel ezelőtti győztes horvátoknál a GS-bajnok Marin Cilic és Borna Coric nehezítheti a magyarok dolgát.    

"Ahhoz, hogy legyen esélyünk a csoportban, az a legfontosabb, hogy a legerősebb játékosaink rendelkezésre álljanak egészségesen és jó formában. Szükség lesz Fucsovics Marci és Balázs Atti elmúlt időszakban nyújtott kiváló teljesítményére, és persze az sem ártana, ha esetleg az ellenfeleknél ugyanez nem valósulna meg. Nyilván sokat segítene az esélyek növelésében, ha a horvátok vagy az ausztrálok nem a legerősebb játékosaikkal állnának ki. Erre persze nem lehet alapozni, hiszen a Davis-kupa híresen fontos Horvátországban és Ausztráliában is."

A magyar DK-csapat azonban az elmúlt években okozott már meglepetést, így egyáltalán nem elrugaszkodott gondolat a továbbjutásban hinni. 

"Az biztos, hogy mi mindent meg fogunk próbálni, és ha ez így lesz, akkor bárki ellen lehet esélyünk. Számunkra már az is hatalmas dolog, hogy kiharcoltuk a részvételt a döntőben és a világ legjobb DK-csapataival együtt küzdhetünk a továbbjutásért." 

A Davis-kupa döntőt a tervek szerint 2020. november 23. és 29. között rendezik Madridban. 

Hozzászólások