Salakblog - "Őrültségnek tűnik a US Open megrendezése" - állítja a világ egyik legsikeresebb edzője
"Őrültségnek tűnik a US Open megrendezése" - állítja a világ egyik legsikeresebb edzője
Fotó: Europress/AFP

"Őrültségnek tűnik a US Open megrendezése" - állítja a világ egyik legsikeresebb edzője

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/07/01 14:40
Néhány héttel ezelőtt az illetékesek bejelentették, hogy a koronavírus-járvány enyhülését követően a teniszélet augusztus közepén újraindulhat. A férfiak a Citi Openen kezdhetnek, Washingtonban, majd áttehetik a székhelyüket New Yorkba, ahol rendeznek egy ezres versenyt, majd pedig a US Opent is lebonyolítják. Serena Williams edzőjének azonban komoly kétségei vannak a tervekkel kapcsolatban.

Patrick Mouratoglou a jelen helyzetet figyelembe véve szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy New York alkalmas lehet egy Grand Slam-torna lebonyolítására. Az Egyesült Államokban egy ideje ismét egyre több koronavírusos beteget regisztrálnak, ami akár azt is maga után vonhatja, hogy New York állam kormányzója bejelenti a verseny törlését.

"Annak alapján, ami most az Egyesült Államokban történik, hogy egyre nagyobb ütemben nő a COVID-19-fertőzöttek száma, nem gondolom, hogy a US Open megtartható lenne" - mondta Mouratoglou. "Kívülről nézve egy kissé őrültségnek tűnik, hogy megpróbálják megrendezni. Nem tudom, hogy jó döntés volna-e. Nem mondanám ezt, ha a helyzet stabilabb volna, olyasmi, mint most Európában. Az egy másik történet lenne."

A torna szervezői szigorú szabályokat és intézkedéseket jelentettek be a résztvevők számára. A tenisz azonban egy globális sport, a játékosok a világ minden tájáról érkeznének. Ha abból indulunk ki, hogy mindig az egészség az első, akkor a 2020-as US Opent tanácsos volna lefújni.

Korlátozás nélküli stáblétszám, arcmaszk és mobilos ételrendelés ─ nyilvánosak a US Open biztonsági előírásai | Eurosport

Mint ismert, a napokban vált hivatalossá, hogy bár zárt kapuk mögött, de sor kerülhet az idei US Openre New Yorkban. A bejelentést követően a játékosok egy része örömének, másik hányada viszont kétségeinek adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a várhatóan szigorú biztonsági szabályok között megőrzi-e a verseny eredeti jellegét?

"Nem jó most a helyzet az Egyesült Államokban, főleg New Yorkban. Mivel folyamatosan nő az esetek száma, nem tudom, mennyire ésszerű erőltetni a US Opent. Nem tűnik jó ötletnek a világ egyik legfertőzöttebb országában hagyni egymással kapcsolatba kerülni a legkülönbözőbb helyekről érkező embereket. Nem vagyok biztos abban, hogy a kormányzó nem fogja-e azt mondani az utolsó pillanatban, hogy törlik a tornát, hisz az egészség a legfontosabb."

Számos játékos jelezte már, hogy a részvétele kétséges az idei US Openen, igaz Mouratoglou tanítványa, a 24. major-címére hajtó Serena Williams az elsők között jelentette be, hogy játszani fog New Yorkban. 

Essentially Sports

Hozzászólások