Salakblog - Koronavírusos Djokovic egyik edzője, a világelső eredményére még várni kell
Koronavírusos Djokovic egyik edzője, a világelső eredményére még várni kell
Fotó: Europress/AFP

Koronavírusos Djokovic egyik edzője, a világelső eredményére még várni kell

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/06/22 16:48
Az Adria Tour volt a teniszélet újraindításának egyik szimbóluma, a bemutató sorozatnak, azonban nem várt következményei lettek. Megfertőződött ugyanis koronavírussal két játékos, valamint a világelső Novak Djokovic egyik edzője is.

Ahogy arról beszámoltunk, Grigor Dimitrov COVID-19-tesztje pozitív lett, melynek következtében az Adria Tour zadari döntőjét törölték. A mai nap folyamán jött a hír, hogy a torna egy másik résztvevője, Borna Coric is megfertőződött a vírussal. 

Legalább ennyire fontos információ, hogy Novak Djokovic erőnléti edzője, Marko Paniki is pozitív tesztet produkált. A világelsővel kapcsolatban egyelőre annyit tudni, hogy tesztelés nélkül utazott el Belgrádba, mivel elmondása szerint nem érzett tüneteket magán, ezért nem látta indokoltnak a COVID-19-teszt elvégzését, írta meg a The Telegraph

Sokan kritizálták Djokovicot a torna megrendezése miatt, azért pedig különösen, hogy a világszerte alkalmazott óvintézkedések közül gyakorlatilag semmit nem használtak. Nick Kyrgios egyike volt a bírálóknak, aki a pozitív esetek hallatán ismét megszólalt.

"Ostoba döntés volt megrendezni ezt a sorozatot"írta Kyrgios a Twitteren. "Gyors felépülést kívánok a srácoknak, de ez történik akkor, ha figyelmen kívül hagyjátok a biztonsági intézkedéseket. Ez a vírus nem vicc."

Djokovic tornája megüzente: a tenisznek folytatódnia kell! | Eurosport

Több ezer teniszrajongó jelent meg a Novak Djokovic által szervezett Adria Tour nyitónapján lejátszott páros mérkőzésen, Belgrádban. A világelsőn kívül egyébként számos topjátékos, így Dominic Thiem, Alexander Zverev és Grigor Dimitrov is részt vesz a jótékonysági sorozatban. Ha megnézzük a helyszínen készült képeket, felmerülhet a kérdés, hogy vajon a nézők követték-e a távolságtartásra és a maszkviselésre vonatkozó szabályokat a stadionban.

A The Guardian szakírója a szerb Sportklub nevű oldalra hivatkozva azt írta a Twitteren, hogy Djokovic dél körül érkezett meg Belgrádba, és ezt követően hamarosan tesztelték. A világelső tehát teszt nélkül hagyta el Zadart, és csak Belgrádban vetette magát alá a beavatkozásnak.

Az eredményre természetesen még várni kell, az azonban biztos, hogy a helyszínen készült felvételek alapján Djokovic bőven került olyan közeli kapcsolatba Dimitrovval, hogy akár meg is fertőződhetett. 

Hozzászólások