Salakblog - Murray vállalja a US Open kockázatait, hisz nem tudja, hány lehetősége maradt még GS-en indulni
Murray vállalja a US Open kockázatait, hisz nem tudja, hány lehetősége maradt még GS-en indulni
Fotó: Europress/AFP

Murray vállalja a US Open kockázatait, hisz nem tudja, hány lehetősége maradt még GS-en indulni

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/08/04 16:20
Andy Murray azt mondja, hajlandó vállalni a koronavírus-járvány miatti kockázatokat, ezért részt vesz az augusztus 31-én kezdődő US Openen. Ki tudja, az ő rutinjával, a foghíjas mezőnyben akár még messzire is juthat New Yorkban. 

A skót 2017 óta szinte folyamatosan sérülésekkel bajlódik, így aztán nem csoda, hogy minden lehetőséget igyekszik megragadni a versenyzésre. Ráadásul nem is biztos, hogy esélytelen lesz, hisz a világelső Novak Djokovic, valamint a címvédő Rafael Nadal részvétele bizonytalan, Roger Federer pedig már korábban visszalépett a tornától. 

Előfordulhat tehát, hogy a Nagy Hármas egyik tagja sem lesz ott New Yorkban, persze rajtuk kívül is lehetnek hiányzók bőven. Alexander Zverev például egyáltalán nem támogatja, hogy Amerikában kezdődjön újra a szezon, Nick Kyrgios pedig már be is jelentette visszalépését az idei US Opentől. 

Murray, aki nyolc évvel ezelőtt New Yorkban nyerte első Grand Slam-trófeáját elismerte, hogy nagyon hiányzik már neki az érzés, hogy újra major-tornán lépjen pályára.

"Olyan helyzetben voltam az elmúlt években, hogy nem állt módomban túl sok slamen indulni" - mondta Murray. "És őszintén szólva nem tudom, mennyi lehetőségem maradt még, hogy ilyen szintű tornán versenyezhessek."

"Viszonylag jól érzem magam, és noha tisztában vagyok a kockázatokkal, meg akarom próbálni és játszani akarok a US Openen. Újra élvezni akarom egy nagy torna hangulatát, ugyanis nagyon hiányzik ez már nekem."

"Imádok a nagy versenyeken pályára lépni, persze tisztában vagyok vele, hogy ez most eléggé más lesz nézők nélkül. Hajlandó vagyok azonban vállalni a kockázatot annak érdekében, hogy játszhassak."

A háromszoros Grand Slam-győztes legutóbb tavaly novemberben, a Davis-kupa döntőjében lépett pályára tétmeccsen. Most azt tervezi, hogy a fizójával és edzőjével egy olyan szállodában fog megszállni, mely közel lesz ahhoz a területhez, ahol az Amerikai Teniszszövetség (USTA) az ún. buborékzónát készül kijelölni. Mindezt annak érdekében, hogy a minimálisra csökkentsék a koronavírussal való megfertőződés kockázatát. 

Örökre megváltoztathatja a koronavírus a bíráskodást | Eurosport

A hagyományos vonalbírói feladatot kiváltó Hawk-Eye Live technológiát eddig jobbára csak félhivatalos rendezvényeken, bemutató tornákon, vagy kimondottan az innovációt előtérbe helyező versenyeken alkalmazták. A koronavírus-járvány azonban új helyzetet teremtett, amely előre hozhatja a korszakváltást a teniszben, forradalmasítva ezzel a bíráskodás folyamatát.

Murray szabadkártyát kapott a szervezőktől, így ott lesz a US Open felvezető tornáján, az augusztus 20-án kezdődő Cincinnati Mastersen is, melyet az idén kivételesen New Yorkban rendeznek. 

A US Opent követően a versenyzők visszatérnek Európába, hogy salakon versenyezzenek. Mivel a Madrid Masterst törölték, a szeptember 20-án kezdődő római verseny lesz az egyetlen salakos torna a Roland Garros előtt. Megoldatlan azonban egyelőre a kötelező karantén kérdése. Jelen állás szerint ugyanis Olaszországban 14 napos vesztegzár várna az Egyesült Államokból érkezőkre. A szervezők és az illetékes hatóságok folyamatosan dolgoznak a probléma megoldásán.

"Fontos volna a dolog rendezése, mielőtt még elutazunk az Egyesült Államokba. Remélhetőleg még az indulás előtt hivatalosan biztosítanak minket arról, hogy a visszaérkezésünk után nem kell kéthetes karanténba vonulnunk. Ha így lesz, akkor, ha valaki messzire jut a US Openen, az nem csak a Roland Garros kezdete előtti vasárnap érkezhet meg Párizsba, hanem már előbb. Ez nem volna hátrány."

Sky Sports

Hozzászólások