Salakblog - Korábbi top 25-ös játékosok vannak karanténban koronavírus-fertőzés gyanúja miatt
Korábbi top 25-ös játékosok vannak karanténban koronavírus-fertőzés gyanúja miatt
Fotó: Europress/AFP

Korábbi top 25-ös játékosok vannak karanténban koronavírus-fertőzés gyanúja miatt

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/03/16 12:41
Yaroslava Shvedova az első profi teniszező, akit karanténra köteleztek, miután kiderült, kapcsolatba került valakivel, akinek azóta pozitív lett a Covid19-tesztje. Bernard Tomic pedig önkéntes karanténba vonult, mivel valamennyi, a vírusra jellemző tünet jelentkezett nála.

Shvedova egy Moszkvából Asztanába, Kazahsztánba tartó gépen ült március 12-én egy olyan olasz utas mellett, akinél azóta kimutatták a koronavírus-fertőzöttséget. 

A világranglista korábbi 25. helyezettje útban volt haza, hogy meglátogassa a családját, miután az Indian Wells-i tornát elhalasztották. Azt követően, hogy leszállt a gépről, vettek tőle mintát, ami ugyan negatív lett, ám ettől függetlenül 14 napra kötelező karanténba vonulnia. Közösségi oldalán azt írta, megpróbál amennyire csak lehet aktív maradni a szobájában, és mindenkinek jó egészséget kíván. 

Bernard Tomic pedig önkéntesen vonult karanténba Miamiban, mivel a vírusra jellemző valamennyi tünetet produkálja. A 27 éves ausztrál játékos Mexikóban vett részt egy Challenger-tornán, mely bő egy héttel ezelőtt ért véget. Ezt követően Miamiba repült, és úgy véli, utazás során kaphatta el a fertőzést. 

"Kedd óta nem vagyok jól" - mondta Tomic. "Légzési nehézségeim vannak, és az immunrendszerem tropa. Most Miamiban vagyok, vesztegzár alatt, ahogy tanácsolták. Még nem végeztek rajtam tesztet, de minden, a vírusra jellemző tünetem megvan."

Tomic azt kéri Ausztrália kormányától, vegyék komolyan a problémát. Ausztrália egyébként nemrég közölte, hogy bárki, aki az országba érkezik, 14-napos, automatikus izolációba kell, hogy vonuljon. 

"Úgy gondolom, én a Monterrey-ből Miamiba tartó utazásom során kaphattam el a fertőzést. Mindenkinek rendkívül komolyan kellene venni ezt az egészet, otthon is, Ausztráliában. Nem tudom, meddig leszek karanténban, ahogy azt sem, mikor fognak tesztelni."

Az ITF és az ATP egyébként valamennyi versenyét törölte április 20-ig, miközben a WTA még nem adott egyértelmű állásfoglalást az ügyben. Azt mondják, több időre van szükségük, hogy megfelelő döntést tudjanak hozni.

ubitennis

Hozzászólások