Salakblog - Kizárták a széket hajigáló, ütőt csapkodó, üvöltöző Kyrgiost Rómában
Kizárták a széket hajigáló, ütőt csapkodó, üvöltöző Kyrgiost Rómában
Fotó: Europress/AFP

Kizárták a széket hajigáló, ütőt csapkodó, üvöltöző Kyrgiost Rómában

Németh DánielNémeth Dániel
2019/05/16 18:53
Mozgalmas 24 órán van túl Nick Kyrgios, az ausztrálok tehetséges, de minden jel szerint kezelhetetlen játékosa. Előbb Novak Djokovicnak és Rafa Nadalnak ment neki egy podcast-interjúban, majd másnap már a pályán bizonyította taplóságát: üvöltözött, ütőt tört és széket hajigált a pályára. Utóbbi miatt kizárták a tornáról, és súlyos büntetésnek nézhet elébe.

"Az az érzésem, beteges megszállottsággal küzd azért, hogy kedveljék őt. Olyan akar lenni, mint Federer. Olyan szinten szeretné, hogy szeressék, hogy azt már ki nem állhatom" - ezekkel a szavakkal jellemezte Djokovicot az Ausztrál teniszező, aki Nadalt sem kímélte. "Amikor ő nyer, akkor minden rendben van. Semmi rosszat nem mond, dicséri az ellenfelét, remek játékosnak nevezi. Amikor viszont megvertem, már arról beszélt, hogy nem tisztelem őt és a szurkolóit, illetve a játékot."

Kyrgios egyszerre szállt bele Nadalba és Djokovicba | Hosszabbítás

Nick Kyrgiosnak meglenne a tehetsége, hogy - a szó legpozitívabb értelmében - róla szóljon a tenisz. Régóta egyértelmű azonban, hogy a világranglista 36. helyén álló ausztrálból rengeteg minden hiányzik, ami nagy bajnokká tehet egy ilyen kivételes tehetséget, így az eredményei helyett rendszerint alternatív módon kerül a középpontba. Most is ez történt.

Alig telt el egy nap a botrányos interjú óta, és máris szolgáltatta a következő beszédtémát a 24 éves játékos. Kyrgios a csütörtöki játéknap során a norvég Casper Ruud ellen lépett pályára, és a 6-3-ra elveszített első játszma után tie-breakben harcolta ki a döntő szettet. Ahol rögtön a legelején elveszítette a fejét: elkezdett üvöltözni a nézőkkel, azt kiabálva a nézőtérre, hogy ne zavarják őt a játékban. "Meg tudjátok ezt érteni?" - kérdezte az igencsak feldúlt Kyrgios.

Ekkora már többször megbüntette a mérkőzés játékvezetője: kapott figyelmeztetést és egy pontlevonást is. Nem maradt következmények nélkül az üvöltözés sem, ráadásul az előzmények fényében ez már egy teljes játékba került, így Ruud 2-1-re elhúzott a döntő szettben. Kyrgios agya a harmadik büntetést követően teljesen elszállt, földhöz vágta az ütőjét, belerúgott az egyik székbe és a biztonság kedvéért a pályára hajított egy másikat. Egy darabig még magyarázott a nézőtér felé, majd összepakolt, kezet fogott és távozott.

Nagyon valószínű, hogy Kyrgios nem ússza meg büntetés nélkül a legutóbbi leolvadását. Mivel leléptették, a tornán megszerzett pénzdíját nem kaphatja meg, ezen kívül egy jelentősebb pénzbüntetésre is számíthat. Sőt, az sem zárható ki, hogy néhány hónapra eltiltja az ATP. 2016-ben egyszer kapott már eltiltást (igaz, azt a holtszezonban le is töltötte), miután a sanghaji tenisztornán, a Mischa Zverev elleni mérkőzésén nemes egyszerűséggel lesétált a pályáról. 

via livetennis

Hozzászólások