Salakblog - Kizárhatják Zverevet a júliusi berlini tornáról
Kizárhatják Zverevet a júliusi berlini tornáról
Fotó: Europress/AFP

Kizárhatják Zverevet a júliusi berlini tornáról

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/07/03 20:36
A jövő heti berlini bemutató torna szervezői „zéró toleranciát” hirdettek a távoltartási szabályokat be nem tartó játékosokra. A visszaesőnek számító Alexander Zverevet akár ki is zárhatják.

Az elmúlt időben több heves kritika érte a 23 éves német teniszezőt, Sasha Zverevet, miután többször megszegte a koronavírus-járvány miatti távolságtartási szabályokat. Zverev júniusban ugyanis részt vett a Novak Djokovic által szervezett Adria Tour nevű balkáni bemutatótornán, ahol valószínűsíthető módon a túl lazán kezelt egészségügyi szabályok miatt fertőzött lett többek között Grigor Dimitrov, Borna Coric és Viktor Troicki és később a házigazda világelső is. A torna után egy belgrádi szórakozóhelyen adták ki a fiúk a fáradt gőzt, ami világszerte nagy botrányt okozott.

Novak Djokovic kezét eddig fogta a Jóisten, de most úgy fest, elengedte | Eurosport

Először is szögezzük le, Novak Djokovicék az Adria Tour első két állomásán, Belgrádban és Zadarban semmiféle törvényt nem sértettek meg. Betartották az adott ország járványügyi előírásait, és ha Novak Djokovic nem Novak Djokovic lenne, akkor legfeljebb a hatóságoknak lehetne felróni, hogy miként játszhatott az a Grigor Dimitrov a Touron, aki egyenest az Egyesült Államokból repült Belgrádba, és egy napot sem töltött karanténban.

Zverev ugyan nem kapta el a vírust, sőt, önkéntes karantént vállalt, június végén azonban egy dél-franciaországi tömött bárban filmezték le  miközben nagyon jól szórakozik. Az ausztrál Nick Kyrgios ritkán cenzúrázza gondolatait, ezúttal is megmondta véleményét:

„Sasha Zverev már megint. Mennyire önző tudsz lenni?!”

– hogy csak a szalonképesebb részeit idézzük videoüzenetének.

A vitába a hatszoros Grand Slam győztes Boris Becker is beszállt, aki egyben a német férfiválogatott szövetségi kapitánya is. Twitter bejegyzésében patkánynak nevezte az ausztrál játékost.


Szemtől szemben megbeszélhetik

Eredetileg Zverev és Kyrgios is részt vesz az „Aces” elnevezésű berlini bemutató tornán július 13-19. között, ahol ott lesz a világranglista harmadik Dominic Thiem is. Edwin Weindorfer versenyigazgató azonban homályos utalásokat tett arra is, a német versenyző valóban megérdemli-e, hogy hazai pályán bemutatkozzon.

„Úgy is mondhatnám, Sasha, viselkedésed tekinthető szerződésszegésnek. Még nem döntöttem. Az is lehet, hogy kapsz még egy esélyt tőlünk, de itt (Berlinben) nagyon világosak a szabályok.”

– nyilatkozta Weindorfer a Sueddeutsche Zeitungnak. A versenyigazgató egyelőre a játékos menedzsmentjével tárgyal. Addig is kijelentette: a torna résztvevőit zéró tolerancia várja. Ha valaki megszegi az egészségügyi szabályokat, azt kizárják a folytatásból.

A hétfőtől vasárnapig tartó torna első felében füvön, majd egy nap szünet után kemény borításon zajlik. A füves versenynek helyet adó Steffi Graf stadionba 1000, a folytatásnak helyt adó Tempelhof repülő tér nem kialakított helyszínre pedig 300 fő néző engednek be.


via Yahoo Sports

Hozzászólások