Salakblog - Kiszorul-e Federer a centerről Wimbledonban?
Kiszorul-e Federer a centerről Wimbledonban?

Kiszorul-e Federer a centerről Wimbledonban?

Szabó Gábor ·
2018/07/10 13:21

Az, hogy a wimbledoni szervezők a hagyományaikat mindenek fölé helyezik, egyáltalán nem újdonság, ez mindig is így volt, és az idei év alighanem azt bizonyítja, mindig is így lesz.

férfi egyes döntő és a foci-vb döntőjének valószínű ütközéséről már írtunk, én azt gondolom, ehhez fogható sztori, amely a szervezőbizottságot illeti, idén nem lesz, legfeljebb talán csak akkor lenne, ha a szervezők végül azért mégis csak előrébb hoznák a finálét.

Ehhez képest mondjuk tucattörténet, hogy ki mikor, melyik pályán játszik majd a fiúk közül a negyeddöntőkben, illetve ki mikor és miért (nem) lépett pályára közülük tegnap.

Nole ugye tavaly le sem tudta játszani a második hétfőre kiírt meccsét, kedden kellett meccselnie, ennek ellenére tegnap beosztották ugyanúgy, ugyanoda megint, kiguvadt a szeme az egyes pályán a legvégén, de még mindig jól járt Del Potróhoz képest, aki be sem tudta fejezni a maga meccsét.

Míg Jamie Murrayék vígan vegyes párosoztak a kivilágított centeren.

Utóbbiról egyébként nem tehettek a szervezők, ottani idő szerint fél 12-kor kezdődött a játék a 2-es pályán, ahova egy női és két férfi meccs volt tervezve, itt talán csak akkor tudtak volna időt spórolni, ha a nemek arányán változtatnak és két női meccs után hamarabb kezdenek Delpóék. De Monfilsék mindenképp megérdemeltek egy ekkora pályát szerintem, úgyhogy ezzel nincs akkora gond.

Azzal viszont már szerintem igen, hogy a két legnagyobb pályán miért ragaszkodnak olyan nagyon az egy órai kezdéshez (persze tudom, hagyományok), mert ha Nole meccse picit szorosabb, akkor ő egyértelműen e miatt nem tudja befejezni. És az nagyon nem mindegy, hogy valaki játszik-e hétfőn, kedden és szerdán, vagy csak hétfőn és szerdán, a második héten.

Meg persze azon is lehet vitatkozni, hogy a három nagy közül, ki-mikor-melyik pályán játszik éppen. Tegnap nagyjából szerintem mindegy volt, szódával azonos szintű ellenfelet kaptak mindannyian, ám a legjobb nyolc között Nadal – Del Potróval játszhat (már ha behúzza az argentin ma Simon ellen), Djokovic pedig Nishikorival.

Ha így lesz, akkor az abszolút a papírforma, semmi meglepetés nincs benne, mint ahogyan abban sem, hogy Federer Andersonnal játszik.

Rafa Del Potro elleni meccse egyértelműen a legnagyobb csemege lenne holnap, úgyhogy vitán felül a centeren volna a helye, mint ahogyan Djokovicot háromszoros bajnokként Nishikori ellen sem szabadna kirakni onnan, pláne ha figyelembe vesszük, hogy eddig csak Edmund ellen játszott ott, akkor sem biztos, hogy saját jogán. Ha a szervezők előrelátóak lettek volna és tegnap Djoko játszik a centeren Fed helyett, akkor talán meg lehetett volna tenni, de így ez csak akkor jöhet össze, ha valakit nagyon megbántanak.

Mert azért ne tévedjünk, Rogernek is fura lesz az 1-esen játszani a negyeddöntőt, pláne hogy a US Open döntőse lesz az ellenfél, és eddig minden meccse a centeren volt.

Hozzászólások