Salakblog - Kinek lesz ez élete legszebb születésnapja?
Kinek lesz ez élete legszebb születésnapja?

Kinek lesz ez élete legszebb születésnapja?


2017/06/08 12:53

A címben feltett kérdés csak félig igaz, hiszen Ostapenkónak vélhetően már így is ez a legszebb születésnapja ugyanis - amikor ránézett a naptárra - vélhetően nem gondolta, hogy ezen a jeles napon, amikor betölti a ikszet, még versenyben lesz Párizsban. Pedig így van, és ünneplés meg bulizás helyett készülhet pályafutása eddigi legfontosabb mérkőzésére, a szintén ma szülinapos Bacsinszky Timi ellen.

A két teniszező még soha nem játszott egymással, a svájci annyival jobban áll, hogy két éve már volt a tornának ugyanebben a szakaszában - akkor azonban Serena Williams állt a túloldalon, ami megoldhatatlan feladatot jelentett számára. Most azért messze nem ez a helyzet, Ostapenko ellen bőven lehet esélyesnek nevezni, kérdés, ez mennyire fogja nyomasztani.

A lett lánynak, mint azt az elmúlt másfél hétben bebizonyította, hatalmas ütései vannak, amikor elengedi a kezét, azokkal az ütésekkel még a mezőny egyik legjobb védekezője, Caroline Wozniacki sem tudott mit kezdeni. Ha ma is eltalálja a pályát, akkor a sokoldalúbb, tapasztaltabb Bacsinszkynek pokoli nehéz néhány órája lesz a Chatrier-n. Persze Timi is képes nagyokat ütni, mi akkor járnánk a legjobban, ha mindketten jó lábbal keltek volna ki reggel a szállodai szobájuk ágyából, mert akkor igazán sistergős labdamenetekre és jó teniszre van kilátás. Aki nyer, az ráadásul biztosan bejön a top 20-ba hétfőtől a világranglistán.

A másik elődöntő teljesen másmilyennek ígérkezik, már csak azért is, mert két rendkívül rutinos teniszező néz majd farkasszemet egymással - ráadásul a világelsőség is tét lesz. Ha Karolina Pliskova győz, hétfőtől biztosan megelőzi Serena Williams mellett a világelső Angelique Kerbert is, és az első női teniszező lehet, aki cseh színekben vezeti a világranglistát.

Halep az első román lehet, de neki a mai győzelem nem elég: a fináléban is nyernie kellene az előzéshez.

GS-döntője mindkettőjüknek van (Halep itt, Párizsban játszott finálét 2014-ben, Pliskova tavaly a US Openen mérkőzhetett Serenával), győzelme azonban egyikőjüknek sem. Bárhogy is alakuljon a két meccs, az biztos, hogy az innen bejutó játékos lesz a finálé esélyese.

Két ellentétes stílus csap össze, hiszen míg Pliskova igazi agresszor, nagy szervával és nagy alapvonalütésekkel, addig Halep inkább kontrateniszező és a védekezésre helyezi a fő hangsúlyt. A román jobb formában van, ugyanis Madridban győzött, Rómában döntős volt, ráadásul a negyeddöntőben 0-1-es szettállásról, a második játszmában pedig 1:5-ről fordított Elina Svitolina ellen. A cseh többször elmondta, nem elégedett a játékával, de az, hogy salakon ilyen sokáig jutott, erőt adhat számára. Egymás elleni mérlegük 4-2 Halepnek.

A fogadóirodáknál Halep és Bacsinszky sokkal esélyesebb (1,22-3,45 és 1,55-2,10).

Ti milyen döntőt tippeltek? Szavazzatok!

Hozzászólások