Salakblog - Kiesett a címvédő Párizsban
Kiesett a címvédő Párizsban
Fotó: Europress/AFP

Kiesett a címvédő Párizsban

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/06/04 19:05

Garbine Muguruza első kísérlete, hogy Grand Slam-címet védjen a negyedik fordulóig jutott Párizsban. Ugyanis belefutott egy rendkívül elszánt Kristina Mladenovicba, akit természetesen a zajos francia tömeg is a legmesszebbmenőkig támogatott.

Egy évvel ezelőtt a spanyol lány rendkívül határozottan és éretten teniszezett a fináléban Serena Williams ellen. Ma azonban a korábbi fordulók biztató teljesítménye ellenére, a játéka meglehetősen hullámzó volt, időnként teljesen szét is esett. A 13. helyen kiemelt Mladenovic végül 6:1, 3:6, 6:3 arányban győzött, és ezzel bejutott élete első Roland Garros-negyeddöntőjébe. A francia lány 16 kettős hibája ellenére élete egyik legnagyobb és legfontosabb győzelmét aratta.

A negyedik helyen rangsorolt Muguruza tavaly megverte Serenát a fináléban, egy évvel korábban pedig Wimbledonban játszott döntőt, szintén az amerikai ellen. Amióta azonban major-győztes lett, elég nehezen birkózik meg a vele szemben támasztott elvárásokkal, így nem is igazán jönnek az eredmények.

Az utolsó teniszezőnő, aki címet tudott védeni a Garroson, Justine Henin volt, aki 2005 és 2007 között zsinórban háromszor is győzni tudott.

A 24 éves Mladenovic még soha nem jutott túl a harmadik körön Párizsban. Most sem sokon múlt, hogy ne érje meg még a második fordulót sem. Az amerikai Jennifer Brady ellen ugyanis szetthátrányból, döntő szett 9:7-re tudott csak győzni. Majd a harmadik körben Shelby Rogers ellen is csak egy hajszálon múlt a továbbjutása.

Nyert ő már Garrost a juniorok versenyében. Látva azt, hogy milyen iszonyatosan eltökélt, és, hogy mennyire képes használni a közönség energiáit, nyerhet akár a felnőttek között is.

Az, hogy szenvedve jut tovább, nem sokat számít. Ugyanis nem mindig a döntőben kell megnyerni egy Grand Slam-tornát.

Pontosabban, nem csak.

Hozzászólások