Salakblog - Ki vagy te, hogy ítélkezz fölöttünk? - Nick Kyrgios
Ki vagy te, hogy ítélkezz fölöttünk? - Nick Kyrgios
Fotó: Europress/AFP

Ki vagy te, hogy ítélkezz fölöttünk? - Nick Kyrgios

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/07/07 17:10

A korábbi wimbledoni bajnok, Marion Bartoli a BBC 5 adásában Nick Kyrgios és Gael Monfils Grand Slam-esélyeiről beszélt a minap. Nem fogta vissza magát, és azt állította, hogy az említett két játékos soha nem fog major-tornát nyerni, mert a munkamoráljuk nincs rendben, és sosem lesznek képesek egy nagy versenyen hét meccset megnyerni egymás után.

"Nagy kár, mert komoly lehetőség van ebben a két srácban" - mondta Bartoli. "Szánalmas látvány, hogy mennyire gyerekesen viselkednek. Úgy tűnik, képtelenek felnőni, képtelenek férfivá érni, és nem tudnak felelősséget vállalni a saját életükért."

"Bárcsak Gael képes lett volna ezt megtenni. Őszintén remélem, hogy Nick megoldja majd ezt a karrierje egy pontján, de addig még szüksége van valamire, ami felébreszti őt. Máskülönben el fogja tékozolni az életét."

Bartoli kommentátortársa, John McEnroe egyetértően csak annyit mondott: "Ez így van." 

Míg Monfils viszonylag röviden elintézte a 2013-as wimbledoni bajnoknő kritikáit, addig Kyrgios hosszabban, és korántsem meglepő módon, élesebben reagált. 

"Tudjátok, baromi könnyű olyan embereket kritizálni, akiket nem is ismersz" - mondta Monfils. "Úgyhogy a véleménye engem pont nem érdekel."

"Ki vagy te, hogy ítélkezz fölöttünk?" - írta Kyrgios az Instagram oldalán. "Ki vagy te, hogy megmondd nekünk, mit, hogyan csináljunk? Miközben fogalmad sincs arról, min mentünk keresztül. Leállhatnál azzal, hogy megmondd, mi a jó másoknak. Azért gondolod, hogy megteheted ezt, mert neked megvolt a magad kis sikere. Persze, tudjuk, továbbra is szükséged van arra, hogy figyeljenek rád. Viszont szólok, hogy minket a mondandód egy cseppet sem érdekel."

Miközben az ausztrál és a francia is híres arról, hogy szeret bohóckodni a pályán, pont mostanság lehetünk szemtanúi egyfajta pozitív fordulatnak mindkettejük esetében. Hosszútávon, az életkora miatt ennek Kyrgios esetében lehet nagyobb jelentősége, de az is tény, hogy Monfils épp az idén érte el pályafutása eddigi legjobb eredményét Wimbledonban, bejutott ugyanis a negyedik fordulóba. 

Noha egyikük sem Grand Slam-bajnok, azért mindketten sikeres játékosok. És idejük mindenképpen lehet még arra, Kyrgiosnak feltétlenül, de akár még a 31 éves Monfilsnak is, hogy elérjék azt, amit Marion Bartoli elért. 

Anélkül, hogy állást akarnánk foglalni a kérdésben, abban feltétlenül igazat kell adjunk Kyrgiosnak, hogy úgy tűnik, Bartoli valóban igényli a figyelmet, és mintha úgy érezné, nem foglalkoznak vele eleget. Az alábbi tweet legalábbis erre látszik utalni. 

Bartoli felköszönti saját magát születésnapja alkalmából az öt évvel korábbi wimbledoni bajnoki címének képeivel...

(részben via)
Hozzászólások