Salakblog - Khachanov elárulta, melyik volt a legjobb meccse 2018-ban
Khachanov elárulta, melyik volt a legjobb meccse 2018-ban
Fotó: Europress/AFP

Khachanov elárulta, melyik volt a legjobb meccse 2018-ban

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/15 13:36

Karen Khachanov úgy véli, a US Open negyedik körében játszotta a legjobb mérkőzését a szezonban. Mondja ezt úgy, hogy azt a meccset négy szettben elbukta Rafael Nadallal szemben. 

Az orosz komolyat lépett előre 2018-ban. Betört a legjobb 20 közé a világranglistán, és novemberben megszerezte pályafutása első ezres tornagyőzelmét is. Noha ez a siker mérföldő az ő karrierjében, és kétségtelenül kiválóan játszott Novak Djokovic ellen a Párizs Masters döntőjében, Khachanov mégis úgy érzi, a US Open negyedik körében nyújtotta a legjobb teljesítményt az évben.

"Tényleg úgy gondolom, hogy a Rafa elleni US Open-találkozóm volt a legjobb meccsem az évben. Sok kemény, izgalmas labdamenet volt, ugyanakkor maximálisan sportszerű küzdelem. Nagyon boldog voltam, hogy sikerült végig magas színvonalon teniszeznem."

"Remélhetőleg Abu-Dzabiban ismét összecsapunk majd egymással. Óriási lenne. Ha így lesz, megpróbálom majd a legjobb játékomat a pályára tenni."

Khachanov és Nadal mellett Djokovic, Kevin Anderson, Hyeon Chung és Dominic Theim is jelezte, hogy részt kíván venni a december 27-én kezdődő bemutatótornán.

khachanov3.jpg Fotó: Europress/AFP

Ami a 2019-es szezonra vonatkozó terveit illeti, az orosz nem fogalmazott meg konkrét elvárásokat magával szemben, és a terveit meglehetősen rugalmasan kezeli.

"A céljaim ahhoz képest változnak majd, ahogy az év alakul a számomra. Jelenleg javában zajlik a fölkészülés, keményebben edzek, mint eddig bármikor. Ha tartani tudom a szezon végi szeintet, esetleg még emelni is tudok rajta, egyre többet és többet érhetek majd el."

"A fő célom az, hogy stabilan, egyre magasabb színvonalon játsszam, és akkor jönnek majd az eredmények is."

Khachanov a következő szezon első tétmeccsét a december 31-én kezdődő dohai tornán játssza majd.

via 
Hozzászólások