Salakblog - Kezdődik a mindig kiszámíthatatlan és megtippelhetetlen WTA-világbajnokság
Kezdődik a mindig kiszámíthatatlan és megtippelhetetlen WTA-világbajnokság
Fotó: Twitter

Kezdődik a mindig kiszámíthatatlan és megtippelhetetlen WTA-világbajnokság

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/10/19 17:19

Kialakult a vasárnap kezdődő szingapúri WTA-világbajnokság mezőnye. Mielőtt azonban sorra vennénk az idei résztvevőket, ejtsünk néhány szót azokról, akik ilyen vagy olyan okból, de nem lesznek ott a szezonzáró versenyen.

Ahogy arról beszámoltunk, hátsérülése okán a világelső Simona Halep kihagyni kényszerül a tornát. Garbine Muguruza, Caroline Garcia, Venus Williams és Jelena Ostapenko pedig azért hiányoznak majd a tavalyi nyolcasból, mert mindannyian jóval gyengébb szezont futottak az idén, és nem kerültek a legjobbak közé. 

Akik pedig bekerültek, mindannyian eléggé más utat jártak be az év során, tehát a verseny, ha lehet még a szokásosnál is kiszámíthatatlanabb lesz. Így aztán jóslásokba nem is bocsátkoznánk, inkább csak vetnénk egy pillantást az indulókra.

Caroline Wozniacki

Ranglista: No. 2

Legjobb vb-szereplés: győztes (2017)

A legjobb pillanata 2018-ban: Megannyi próbálkozás és két korábbi vesztes Grand Slam-finálé után, az Ausztrál Openen végre major-trófeát emelhetett a magasba, Simona Halepet verve a döntőben.

A legrosszabb pillanata 2018-ban: A GS-győzelem után jött a már-már törvényszerű visszaesés, a mélypont talán Wimbledonban volt, ahol már a második körben kiesett. Igaz, az óriásölő Ekaterina Makarova volt az, aki legyőzte őt. 

Angelique Kerber

Ranglista: No. 3

Legjobb vb-szereplés: döntős (2016)

A legjobb pillanata 2018-ban: A gyöngén sikerült 2017-es év után az idén újra megmutatta, hogy van benne kraft, és megszerezte harmadik Grand Slam-győzelmét Wimbledonban. Serena Williamst győzte le a fináléban.

A legrosszabb pillanata 2018-ban: A négy nagy tornán kiegyensúlyozottan szerepelt, de az év második fele azért sikerülhetett volna jobban is a számára. Cincinnatiben a második, a US Openen, a harmadik kör jelentette neki a végállomást.

wta4.jpg Fotó: Europress/AFP

Naomi Osaka

Ranglista: No. 4

Legjobb vb-szereplés: újonc

A legjobb pillanata 2018-ban: Kétség sem férhet hozzá, hogy a US Open-győzelme. Nem csak önmagában az, hogy megnyerte, hanem ahogyan megnyerte. A döntőig vezető úton szinte nem is volt ellenfele, ahogy tulajdonképpen a fináléban sem, simán verte Serenát. 

A legrosszabb pillanata 2018-ban: Lehet persze erről is beszélni, azonban az ő esetében nem nagyon érdemes. Ha muszáj, akkor a madridi tornát kell választanunk, ahol az első körben megverte őt Zhang Shaui.

Petra Kvitova

Ranglista: No. 7

Legjobb vb-szereplés: győztes (2011)

A legjobb pillanata 2018-ban: Kvitova négy tornát is nyert a szezonban, melyek közül a legfontosabb talán a madridi volt, ahol Kiki Bertenst verte egy kiélezett fináléban.

A legrosszabb pillanata 2018-ban: Az ő esetében a szezon elejét kell kiemelni, mint gyenge pontot, ugyanis az Ausztrál Openen rögtön az első körben búcsúzott. Igaz, egy meglehetősen ügyes játékos, Andrea Petkovic verte.

wta2.jpg Fotó: Twitter

Sloane Stephens

Ranglista: No. 8

Legjobb vb-szereplés: újonc

A legjobb pillanata 2018-ban: Noha akkora eredményt, mint a 2017-es US Open-győzelem, az idén nem tudott fölmutatni, azért mégiscsak játszott egy GS-döntőt, ahol ráadásul szépen helytállt. Egyértelműen jelezte, hogy nem lőtte el az összes puskaporát tavaly New Yorkban. 

A legrosszabb pillanata 2018-ban: Az a torna, mely valószínűleg tavaly is a legrosszabb versenye volt: Wimbledon. Az idén zsinórban másodszor hullott ki már az első körben az All England Clubban. 

Elina Svitolina

Ranglista: No. 6

Legjobb vb-szereplés: tavaly nyert egy meccset a csoportkörben

A legjobb pillanata 2018-ban: Címet tudott védeni Rómában, ráadásul úgy, hogy Halepet verte a fináléban.

A legrosszabb pillanata 2018-ban: A Grand Slam-tornákon még adós a nagy eredménnyel, ugyanis sosem jutott még túl a negyeddöntőn. Azonban az első néhány kört általában stabilan hozza, nem úgy az idén Wimbledonban, ahol már a nyitófordulóban vereséget szenvedett. 

Karolina Pliskova

Ranglista: No. 5

Legjobb vb-szereplés: elődöntős (2017)

A legjobb pillanata 2018-ban: Idei első trófeáját Stuttgartban nyerte, ahol Ostapenko és Coco Vandeweghe is az áldozatai között volt. 

A legrosszabb pillanata 2018-ban: Azok után, hogy tavaly elődöntős volt a Garroson, mindenképpen csalódás volt, hogy idén már a harmadik körben kizúgott. A kizúgott szó nem túlzás, hisz attól a Maria Sharapovától kapott ki, akitől éppen ki lehet, de olyan lélektelen játékkal, hogy az embernek nem is volt kedve nézni.

wta3.jpg Fotó: Twitter

Kiki Bertens

Ranglista: No. 10

Legjobb vb-szereplés: újonc

A legjobb pillanata 2018-ban: Ez egyértelműen az áttörés éve Bertens számára. Cincinnatiben úgy nyert tornát, hogy jó néhányat legyőzött lehetséges szingapúri ellenfelei közül. Svitolinát, Wozniackit és Kvitovát is megverte a döntőig vezető úton, ahol aztán Halepnek sem kegyelmezett. 

A legrosszabb pillanata 2018-ban: Akárcsak Osakánál, nála is nehéz negatívumot találni a szezonjában. De, ha már muszáj, akkor legyen a US Openen elszenvedett harmadik körös vereség, mely a Cincinnatiben szerezett trófeája után mindenképpen csalódás volt tőle. 

Időközben eldőlt az is, hogy Wozniacki, Svitolina, Pliskova és Kvitova a Fehér Csoportban, míg Osaka, Kerber, Stephens és Bertens a Piros Csoportban kezdik meg a küzdelmeket. Előbbiek vasárnap, míg utóbbiak hétfőn lépnek először pályára.
Az első csoportkör párosításai a következők:

via
Hozzászólások