Salakblog - Kevin Andersoné az első győzelem az ATP-vébén
Kevin Andersoné az első győzelem az ATP-vébén

Kevin Andersoné az első győzelem az ATP-vébén

Kálmán Laci ·
2018/11/11 17:40

Vasárnap a Lleyton Hewitt-csoport mérkőzéseivel megkezdődtek a küzdelmek a londoni ATP-világbajnokságon. Az első összecsapást két idei Grand Slam-döntős, Kevin Anderson és Dominic Thiem vívták, mely végül egy sima és egy szoros játszmában, 6:3, 7:6(10) arányban a dél-afrikai győzelmével zárult.

A meccs előtt érdemes volt vetni egy pillantást kettejük egymás elleni mérlegére. Első hat találkozójukat kivétel nélkül kemény borításon játszották, és mind a hatot a dél-afrikai nyerte. Idén tavasszal, az első alkalommal, amikor salakon meccseltek, az osztrák rögtön nyerni tudott, aki ezt követően a US Open kemény pályáján is le tudta győzni Andersont. A mérleg tehát még mindig masszívan, 6-2 arányban a dél-afrikai javára billent, ám két idei meccsükön már Thiem volt a jobb. 

Gyorsan kiderült azonban, hogy az idei derbiknek nem sok jelentősége volt erre a meccsre nézve. Kissé rozsdásan és dekoncentráltan kezdtek mindketten, sok volt a hiba, a pontatlanság. Anderson volt az, aki előbb kapta el a fonalat, meghúzott pár szép tenyerest, és ütött néhány csodás röptét, míg ellenfele láthatóan nem érezte magát túl komfortosan a pályán. A dél-afrikai ezt ki is használta, és 2:1-nél elvette ellenfele adogatását.

Ezt követően Thiem továbbra is küszködött a szervagémjeivel, míg Anderson magabiztosan hozta a sajátjait. Ennek eredményeként 5:2-es vezetésénél fogadóként két játszmalabdához jutott. Ezeket még nem tudta kihasználni, az osztrák zsinórban a második adogatójátékát is megfordította, és szettben maradt. Azonban csak néhány percig, Anderson ugyanis könnyedén kiszerválta a játszmát. 

A második szettben szépen lassan mintha Thiem is kezdett volna magához térni. Pontosabban, hatékonyabban szervált, több energiával és meggyőződéssel húzta meg az ütéseit, és összességében is felszabadultabban jött-ment a pályán. Olyannyira rendbe rakta az adogatását az osztrák, hogy a második szettben az első négy szervagémjét semmire tudta hozni.

Eközben hol könnyebben, hol nehezebben, de Anderson is tartotta az adogatását, így a játszma végül rövidítésben dőlt el. Megélénkült a meccs, többször hosszú ütésváltásba bonyolódtak a felek. Mini-brekaek voltak ugyan, de komolyabb előnyre egyikük sem tudott szert tenni. 5-5-öt követően potyogtak a szett- és meccslabdák, végül egy bátor és pontos tenyeresnek köszönhetően 10-10-nél Anderson adogatóként is mérkőzéslabdához jutott, és itt már nem hibázott. 

A dél-afrikai a győzelem mellett egy rögtönzött énekléssel is meglepte a lelátón érte drukkoló, szülinapját ünneplő kedvesét, Kelsey Andersont. 

Hozzászólások