Salakblog - Kérdéses Del Potro Garros-indulása
Kérdéses Del Potro Garros-indulása
Fotó: Europress/AFP

Kérdéses Del Potro Garros-indulása

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/05/18 09:55

Juan Martín del Potro a római torna harmadik körében David Goffin ellen lépett pályára. Az argentin 6:2 arányban elvesztette az első játszmát, és 5:4 arányban vezetett a másodikban, amikor lágyéksérülést szenvedett és feladta a mérkőzést.

A 2014-es dubaji torna óta ez volt az első alkalom, hogy a US Open-bajnok kénytelen volt feladni egy mérkőzést egyesben. 

"Nem tudom, mi történt, egyszer csak hirtelen érzett valami kellemetlent. Nem tudom, hogy a lábában vagy a hátában, mert nem figyeltem a kezelést" - mondta Goffin a meccs után. "Amikor visszajött, nagyon jól kezdett el játszani, teljes intenzitással. Megpróbált visszajönni a meccsbe és amennyire lehet, stabil maradni. Meglepődtem, amikor végül 5:4-nél feladta."

Úgy tűnik, a sérülés a Roland Garrostól való visszalépésre kényszerítheti majd DelPót. Legalábbis az egyik teniszportál erről számolt be egy, a helyszínen tartózkodó forrásra hivatkozva. Az argentin 90 pontot véd tavalyról Párizsban. A harmadik körben búcsúzott, Andy Murray-től kapott ki. 

2013 óta mindössze egyszer játszott a Garroson. Akkor, és a rákövetkező két évben csuklósérülés miatt maradt távol a versenytől, míg 2016-ban inkább a füves szezonra való felkészülést választotta. 

Pedig jól indult az év a számára. Márciusban Roger Federert is legyőzve megszerezte karrierje első 1000-es trófeáját Indian Wells-ben, de előtte győzni tudott Acapulcóban is. Idei mérlege 23-6.

Jorge Viale, DelPo ügynöke kiadott egy közleményt, melyben leírja, hogy ma újabb vizsgálatok következnek, melyek majd eldöntik, mennyire súlyos is a sérülés. Viale nem kommentálta a Garros-indulásra vonatkozó értesüléseket, viszont közzétett egy mondatot az argentintól.

"Az első szett alatt valami furát éreztem a bal lábamban. A fájdalom jelentősen megnehezítette számomra a mozgást és a csúszást."

Drukkolunk, hogy a tesztek ne igazoljanak semmi komolyat. Elkélne egy egészséges és versenyképes Del Potro a Garroson. 

via
Hozzászólások