Salakblog - Kerber: "A szívem ott volt kinn a pályán"
Kerber: "A szívem ott volt kinn a pályán"
Fotó: Europress/AFP

Kerber: "A szívem ott volt kinn a pályán"

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/01/25 20:55
Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo

Egy Grand Slam-elődöntő elvesztése mindig hatalmas csalódás. Kiváltképp az, ha a két játékos irgalmatlanul nagy csatát vívott egymással, és csak hajszál döntött a másik fél javára. Bár Angelique Kerber vereséget szenvedett Simona Haleptől döntő szett 9:7-re az Ausztrál Open elődöntőjében, bizonyos értelemben mégis győztesként hagyhatta el a pályát.

Kerber ugyanis visszatért. Visszatért ahhoz a mentalitáshoz, és ahhoz a színvonalú teniszhez, amivel major tornákat nyert korábban. És ez több, mint biztató a számára a jövőre nézve.

"Az utolsó pontig harcoltam. Vissza tudtam jönni az első játszma elvesztése után, és akkor is, amikor 3:5-ös hátrányba kerültem a harmadikban. Küzdöttem minden egyes pontért. Vannak napok, amikor az ember nem érzi magát túl jól, ez volt ma velem is, ugyanakkor a szívem ott volt kinn a pályán. És számomra ez a legfontosabb dolog. Hogy mindent otthagytam a pályán."

A végeredmény tehát nem úgy alakult, ahogy a 2016-os bajnok szerette volna. De nem mindig ez számít. Van, amikor a nagy kép az, ami igazán lényeges. Tavaly Kerber összeomlott. Világelsőként kezdte a szezont, és 21.-ként zárta. Nem nyert tornát, és két GS-en is kiesett az első körben. Amilyen hirtelen berobbant, ugyanolyan látványosan esett vissza. Egyszerűen nem bízott magában, valamiért nem hitt a játékában.

A dolgok Wim Fissette leszerződtetése után kezdtek jobbra fordulni a számára. A belga mester korábban Konta Johanna, Victoria Azarenka és Kim Clijsters felkészülését is segítette. Kerber a múlt hét elején azt nyilatkozta, hogy azért kezdett Fissette-tel dolgozni, mert szüksége volt egy új hangra a csapatában.

A együttműködés egyelőre úgy tűnik, kifizetődik. Nyert három meccset a Hopman-kupában, majd az Ausztrál Open előtt győzött Sydney-ben, ami az első trófeája volt a 2016-os US Open óta. Ez azt jelenti, hogy tizenhárom, 2018-ban megnyert mérkőzést követően kapott ki a világelsőtől. Lehet, hogy hirtelen túl nagy is volt a terhelés így az év elején, azt azonban aligha lehet vitatni, hogy visszatért.

"Tudom, hogy visszatértem, és tudom, hogy képes vagyok kemény meccseket játszani nagy pályákon, óriási közönség előtt. És azzal is tisztában vagyok, hogy ezeket a meccseket meg is tudom nyerni. Az a legfontosabb számomra, hogy újra ott vagyok a pályán, harcolok, és élvezek minden egyes pillanatot."

Az elmúlt 12 hónap elég rögösen alakult Kerber számára, a jövő azonban annál fényesebbnek látszik. Új fejezetet nyitott a karrierjében, amire az ellenfeleknek figyelniük kell.

Az elkövetkezendő időszakban senki sem lesz biztonságban, aki ellene játszik majd.

via
Hozzászólások