Salakblog - Károly herceg lovaggá ütötte Andy Murray-t
Károly herceg lovaggá ütötte Andy Murray-t
Fotó: Twitter

Károly herceg lovaggá ütötte Andy Murray-t

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/16 17:30
Sir Andy Murray most már tényleg Sir Andy Murray. A háromszoros Grand Slam-győztes, kétszeres olimpiai bajnok skótot ugyanis Károly herceg ma hivatalosan is lovaggá ütötte a Buckingham Palotában rendezett ünnepségen. 

Erzsébet királynő 2016 végén a többi magas rangú újévi elismerés közt azt is bejelentette, hogy Murray is lovagi rangra emelkedik. Andy abban az évben különösen eredményes volt, hisz másodszor lett wimbledoni bajnok és megvédte címét az olimpián is.

"Rendkívül büszke vagyok arra, hogy megkaphattam" - mondta Murray az ünnepséget követően. "Ez egy csodálatos nap, és nagyon boldog vagyok, hogy itt van velem a családom, a feleségem és a szüleim. Szerettem volna elhozni a gyermekeimet is, de még túl kicsik, majd otthon megmutatom nekik a medált."

Sir Andy és felesége, Kim büszke szülei a hároméves Sophia Oliviának és a 18 hónapos Edie-nek. 

Mint ismeretes, Andy az Ausztrál Openen könnyek közt jelentette be, hogy Wimbledonban tervezi a visszavonulását. Azóta átesett egy második csípőműtéten, amely szerencsére jól sikerült, és már javában zajlik a rehabilitációja, igaz, a tervezett visszatérés időpontját egyelőre nem tudni. A Queen's Clubba mindenesetre szabadkártyát kapott. 

Egyébként van ok mostanság ünnepelni Murray háza táján, a skót ugyanis tegnap töltötte be 32. életévét. Sokfelől kapott üdvözletet ebből az alkalomból, mások mellett egy csapat teniszcsemete is felköszöntötte őt.

Mi is gratulálunk, íme a Tennis TV tweetje, melyben Andy néhány emlékezetes megmozdulásából kaphatunk ízelítőt. 

Isten éltessen, Andy! Várunk vissza!

via

Hozzászólások