Salakblog - Kanadai csemegék
Kanadai csemegék
Fotó: Europress/getty

Kanadai csemegék

Szántó PetraSzántó Petra
2014/08/09 20:31

Igazi csemegék várnak ránk a két, Kanadában zajló teniszversenyen. A fiúk torontói mesterversenyén Federer-Lopez és Tsonga-Dimitrov elődöntőket rendeznek, míg a lányok montréali viadalán Williams-csata és egy Makarova-Radwanska elődöntő érkezik.

Mivel az elődöntők önmagukban is érdekesnek ígérkeznek, csak néhány érdekességgel egészítjük ki ezt a szuperszombatot.

- A Williams testvérek 25. alkalommal lépnek egymás ellen pályára, a mérleget Serena vezeti 14-10-re. Papíron már a 26. meccsük lenne ez, de lett volna egy bizonyos 2001-es elődöntőjük Indian Wellsben, melyre Venus sérülés miatt nem állt ki. Ez volt az a bizonyos botrányos hétvége, amikor a nézők bundát sejtve kifütyülték a döntőben Serenát, így a Williams nővérek azóta bojkottálják a kaliforniai sivatagi versenyt.

- Az első meccsüket 16 (!) éve játszották, az 1998-as Ausztrál Openen, melyen Venus nyert.

- 8 Grand Slam döntőjük volt egymás ellen.

- Venus utoljára 2009-ben győzte le húgát, Dubajban. Még abban az évben ők játszották a wimbledoni döntőt, onnantól Serena volt az úr.

- Grigor Dimitrov két meccslabdát hárított a Kevin Anderson elleni negyeddöntőben. Ez zsinórban a második 1000-es verseny, ahol elődöntőbe jut, és két hónapon belül a második mérkőzés, melyet meccslabdáról fordított meg (júniusban úgy nyerte meg a Queen's Clubban a trófeát, hogy Lopez ellen meccslabdát hárított).

- Roger Federer már 15-0-ra áll David Ferrer ellen.

- Federer szülinapi mérlege 4-0, azaz minden meccsét megnyerte eddig, melyet augusztus 8-án játszott.

- Ekaterina Makarova pályafutása legrangosabb elődöntőjére készülhet.

- Jo-Wilfried Tsonga szereti Kanadát: négy eddigi Rogers Cup szerepléséből 3-szor legalább az elődöntőig jutott. Andy Murrayt pedig pályafutása során másodszor tudta legyőzni, először a 2008-as Ausztrál Open óta.

Hozzászólások