Salakblog - Jön egy újabb Nadal-Dimitrov
Jön egy újabb Nadal-Dimitrov
Fotó: Europress/AFP

Jön egy újabb Nadal-Dimitrov

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/10/06 17:53

Lesz egy Nadal-Dimitrov elődöntő Pekingben.

Ennél jobb hír aligha érhette volna a mai napon a teniszrajongókat. A legjobb nyolc között vívott meccsén a világelső 6:4, 7:6 arányban legyőzte az amerikai John Isnert, míg a bolgár 6:7, 6:4, 6:2-re verte Roberto Bautista Agutot.

Nadal és Isner egy emlékezetes meccset vívtak egymással. A spanyol remekül játszott, agresszív felfogásának köszönhetően kifejezetten gyakran tűnt fel a hálónál, ahol többnyire meg is nyerte a pontokat. Az első játszmában a legjobbkor, a kilencedik gémben tudott brékelni, ezt követően pedig már nem engedte ki a kezéből a szettet.

A másodikban eljutottak a rövidítésig, amiben Nadal bucira verte azt az Isnert, akinek a szerváira úgy egyébként nem mindig könnyű választ találni. Most azonban esélye sem volt az amerikainak. Még pontot sem nyert.

Dimitrovnak elég kemény hete van Pekingben, viszont egyelőre sikerrel veszi az akadályokat. Az első körben az utóbbi időben remek formában lévő Dzumhurt verte döntő szett 6:3-ra. Ezt követte a Del Potro elleni rendkívül szoros derbi, amit a bolgár 7:6, 7:5 arányban tudott behúzni. A negyeddöntőben pedig jött Bautista Agut, aki ellen szetthátrányból kellett fordítania.

Bár Nadal magabiztosan, 8-1 arányban vezeti kettejük mérlegét, azért korántsem mehet majd biztosra Dimitrov ellen. Egyrészt azért nem, mert a bolgár a nyáron elért valami olyat, amivel képes lehet magát egy szinttel feljebb sorolni, mint korábban. Megnyerte ugyanis élete első 1000-es tornáját Cincinnatiben, Nick Kyrgiost legyőzve a fináléban.

Rafael Nadal into final after five set epic (SF) | Australian Open 2017

Match point from Rafael Nadal's incredible five-set victory over Grigor Dimitrov.

Másrészt egyetlen győzelmét éppen tavaly, ezen a tornán szerezte Rafa ellen, ami még akkor is fontos lehet, ha tudjuk, a 2016-os Nadal elég kevéssé hasonlít a 2017-esre.

És, hogy miért olyan jó hír, hogy ők vívják az egyik elődöntőt? Aki látta a legutóbbi meccsüket az Ausztrál Openen, az tudja a választ...

Persze azért a másik elődöntő, a Kyrgios-Zverev sem lesz ám rossz.

Hozzászólások