Salakblog - Jön az első Osaka-Gauff, amely a jövő egyik nagy rivalizálásának első felvonása lehet
Jön az első Osaka-Gauff, amely a jövő egyik nagy rivalizálásának első felvonása lehet
Fotó: Europress/AFP

Jön az első Osaka-Gauff, amely a jövő egyik nagy rivalizálásának első felvonása lehet

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/30 15:16
A 15 éves szupertehetség, Coco Gauff 6:2, 4:6, 6:4 arányban legyőzte Babos Tímeát, és ezzel bejutott a US Open harmadik fordulójába. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy létrejött a torna egyik leginkább várt összecsapása, ugyanis az amerikai a következő körben a világelső és címvédő Naomi Osakával mérkőzik majd. 

Gauff győzelmével a legfiatalabb játékos a legjobb 32 között azóta, hogy Anna Kournikova 1996-ban a nyolcaddöntőig menetelt New Yorkban. 

A győzelmét követően a komplett Louis Armstrong Stadion, beleértve a szüleit is, az ő nevét skandálta.

"Ez iszonyatosan feldob engem" - mondta a meccs után. "Borzasztóan hálás vagyok azért, hogy előttetek játszhatok, srácok. Ti valóban hisztek bennem, és én ígérem, hogy ez még csak a kezdet. És azt is megígérem, hogy mindig küzdeni fogok értetek."

"Azon gondolkodtam, hogy ez valami olyasmi érzés, mintha én lennék a Golden State és a döntő hetedik meccsét játszanám. Ugyanakkor persze más is, hisz egyéni játékos vagyok. Hátborzongató, hogy máskor egy egész csapatnak drukkolnak így, most pedig nekem."

Osaka és Gauff néhány éve már ismerik egymást, de ez lesz az első egymás elleni mérkőzésük. 

"Naomi egy csodálatos játékos. Nyert már két Grand Slamet, címvédő, világelső és még csak 21 éves. Mindketten fiatalok vagyunk, de kettőnk közül én vagyok az, aki újnak számít a mezőnyben. Úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy működik majd a játékom ellene. Természetesen győzni akarok, ugyanakkor élvezni is akarom a küzdelmet. Meglátjuk, hogy alakul, az azonban biztos, hogy jelenleg a páros nálam elsőbbséget élvez"

Gauff párosban pénteken kezd majd a szintén rendkívül fiatal, és a második körben Serena Williamst is komoly csatára kényszerítő Caty McNally-vel az oldalán. Az első körben a Julia Görges/Katerina Siniakova kettős lesz majd az ellenfelük. 

gauff.jpg Fotó: Europress/AFP

"Úgy gondolom, ez a meccs segít majd felkészülni Naomi ellen, párosban ugyanis nagyobb a tempó, mint egyesben. Ő nagyon keményen üti a labdát, úgyhogy mindenképpen jól jön nekem a páros meccs a szombati mérkőzésünk előtt."

McNally-vel párosban nem most álltak össze, hisz tavaly a junior lányok versenyében már győzni tudtak New Yorban. Sőt, néhány hete Washingtonban a felnőtt mezőnyben is az övék lett a trófea. 

Amikor Osaka továbbjutott, néhány óra még hátravolt Gauff meccséig. A világelsőt természetesen megkérdezték, milyen lenne, ha a következő körben a 15 éves amerikai ellen játszana. 

"Ő nagyon aranyos, nagyon kedves, úgyhogy természetesen szívesen játszanék ellene" - mondta Osaka. "Minél többet beszélnek valakiről, annál inkább meg akarok mérkőzni vele, hogy én magam győződjek meg arról, milyen is az illető valójában. Ettől függetlenül persze tudom, hogy kőkemény ellenfél lesz."

Gauf szabadkártyával került a főtáblára, de máris meghálálta a bizalmat. A széles közvélemény Wimbledonban ismerhette őt meg, ahol a negyedik körig menetelt, legyőzve mások mellett Venus Williamst is. Az All England Clubban ő volt a legfiatalabb, aki bejutott a legjobb 16 közé azóta, hogy Martina Hingis ezt megtette 1996-ban. 

osaka.jpg Fotó: Europress/AFP

A hét elején Naomi és Coco beszélgettek egy jót az öltözőben.

"Megpróbáltam szóba elegyedni vele, mert úgy éreztem, hogy ő egy kicsit olyan mint én" - mondta Osaka. "Benn volt az öltözőben, a fejhallgatója bekapcsolva..., Á, ez ismerős, gondoltam magamban, és odamentem hozzá."

"Odajött, és gratulált Wimbledonhoz" - mondta Gauff. "Én meg mondtam neki, hogy gratulálok mindenhez, amit csinálsz. Ja, és megdicsértem a fejhallgatóját. Ő egy nagyon kedves lány."

Osaka egyébként azt mondta a meccse után, hogy kezdi magát újra jól érezni, kezdi megint élvezni a teniszt.

"Nem igazán foglalkozom most a ranglistával meg a pontokkal. A tornagyőzelemre sem gondolok, csakis a következő meccsemre figyelek. A lényeg, hogy most jól vagyok, és valahogy szabadnak érzem magam."

CNN

Hozzászólások