Salakblog - John McEnroe: "Ha csak egy tippem lehet, az mindenképpen Serena Williams" 
John McEnroe: "Ha csak egy tippem lehet, az mindenképpen Serena Williams" 
Fotó: Europress/AFP

John McEnroe: "Ha csak egy tippem lehet, az mindenképpen Serena Williams" 

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/24 18:26
Az Eurosport szakértője, a hétszeres Grand Slam-bajnok John McEnroe szerint bár sokesélyes, így aztán megtippelhetetlen a lányok versenye, ha fogadnia kellene, mindenképpen Serena Williamsre fogadna. Az amerikai szerinte jobban akarja ezt a győzelmet, mint bárki más a mezőnyben.

Hogy látod eddig Karolina Pliskova szezonját?
Eléggé hullámzó a teljesítménye, voltak jó meccsei és jó lehetőségei, de nem tudott kiegyensúlyozott maradni. Egyébként megjósolhatatlan a női tábla, többen is képesek lehetnek arra, hogy megnyerjék a versenyt. Nem mindegy, mennyire lesz gyors a pálya, ha az lesz, az feltétlenül kedvez majd Pliskovának. Ő nem mozog olyan jól, mint a többiek, ezért fontos, hogy működjön a nagy szervája és az alapütései, hogy kontrollálni tudja a pontokat. Az utóbbi időben a fontos pillanatokban megrekedt, meglátjuk, mi lesz vele most New Yorkban.

Úgy tűnik, van egy új, erős cseh generáció: Vondrousova, Bouzkova, Muchova. Mit gondolsz felvehetik a versenyt az amerikaiakkal?
Feltétlenül. Csehországban nagyon erős hagyományai vannak a tenisznek, és időnként fel-feltűnik egy tehetséges generáció. Bouzkováról például sokat hallottam az utóbbi időben, rendkívül ügyes játékos, és egyre nagyobb tiszteletnek örvend a mezőnyben. 

Angie Kerber éppen edzőt keres, hogy látod az ő esélyeit? Benne van egy újabb Grand Slam-győzelem?
Nagyon szeret kemény pályán játszani, de nem tudom, merre járnak most a gondolatai. Ahogy azt sem, mennyire motivált, és, hogy teljesen egészséges-e. Nem nagyon játszott egész nyáron, úgyhogy nem tudom, hol tarthat. Ha érzelmileg, fejben és fizikálisan is jó állapotban van, akkor lehet esélye.

pliskova.jpgFotó: Europress/AFP

Mit gondolsz, Iga Świątek mire lehet képes New Yorkban?
Nem tudok pontos választ adni, ugyanis nem tudok eleget róla. Nyilván sokat jelenthet neki, hogy ott van a korábbi wimbledoni döntős honfitársnője, Aga Radwanska, akire felnézhet. Ha mindebből erőt tud meríteni, az nagy dolog, de neki kell kimenni a pályára és neki kell bizonyítania a tehetségét. 

Madison Keys esélyes lehet a jelenlegi formájában?
Nem játszott nagyon másképp Cincinnatiben, mint korábban. Mentálisan azonban stabilabb volt, sokkal jobban tudott küzdeni, és egyben tudta tartani a játékát még a nehezebb pillanatokban is. Nagyon nagy tenisze van, képes arra, hogy kivegye az ellenfele kezéből az ütőt, és egymaga eldöntsön egy meccset. Ehhez azonban végig koncentrálnia kell. Jó jel, hogy úgy tűnik, sokkal inkább képes arra, hogy elfelejtse a hibákat, a rossz megmozdulásokat. Ez azt mutatja, hogy sokkal jobban bízik magában, mint korábban. 

Maria Sakkari begyűjtött pár nagy skalpot az elmúlt időszakban. Vajon készen áll az áttörésre Grand Slamen is?
Inkább salakon vannak jó eredményei, de ahogy figyeltem, próbálja átültetni a teniszét kemény pályára is. Mindenképpen fenyegetést jelent a többiekre nézve, de abban nem hiszek, hogy győzelmi esélyei lennének.

keys.jpgFotó: Europress/AFP

Ki a favoritod a tornán?
Több játékost is tudnék mondani, mindegyiküket más-más okból. De, ha csak egy valakit mondhatnék, akkor az mindenképpen Serena volna. Úgy gondolom, jobban akarja ezt a győzelmet, mint bárki más a mezőnyben. Egy kicsit persze elveszettnek tűnik, és nem tudni, fizikálisan hogy fogja bírni. Sok esélyes van még rajta kívül, például Keys vagy Sloane Stephens, de a tippem mégis Serena. Persze az sem mindegy, milyen összevetésben nézzük a dolgot, mert Keys ellen biztos, hogy rá tennék a döntőben. Simona Halep ellen azonban nehéz volna nem a román lányra fogadni. Azok közül, akik még nem nyertek GS-t, nálam Keys, Pliskova és az a Bianca Andreescu jöhet szóba, aki borzasztóan jól játszott Torontóban. 

Hozzászólások