Salakblog - Jóga, boksz és Monfils - Svitolina vb-címvédésre, de már a holtszezonra is készül
Jóga, boksz és Monfils - Svitolina vb-címvédésre, de már a holtszezonra is készül
Fotó: Europress/AFP

Jóga, boksz és Monfils - Svitolina vb-címvédésre, de már a holtszezonra is készül

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/10/29 14:29
Bár még tart a WTA-világbajnokság, ráadásul a címvédő Elina Svitolina meg is nyerte az első mérkőzését Karolina Pliskova ellen, az ukrán lány már a vb utáni, jól megérdemelt pihenést is tervezgeti. Íme egy bejegyzés tőle, melyben visszatekint az elmúlt szezonra, és felvázolja, mi mindent csinál majd a néhány hetes szünetben.

Ismét túl vagyunk egy hosszú, küzdelmes szezonon, mely tele volt hullámhegyekkel és völgyekkel.

Egyfelől ugye lejátszottam két Grand Slam-elődöntőt, ami azért fontos, mert major-tornán ilyen messzire korábban még nem jutottam. Én azonban a szezon elején magasabbra tettem a lécet, többre vágytam. Ráadásul ez egy olyan év volt, amikor folyamatosan kínlódtam azzal, hogy az erőnlétem megfelelő legyen. 

Térdproblémákkal küszködtem februártól, ami rányomta a bélyegét a Roland Garros-felkészülésemre is. Utána azonban rengeteg önbizalmat merítettem abból, hogy Wimbledonban és a US Openen is bejutottam a legjobb négy közé. 

Ezek a sikerek megdobták a ranglistámat is, és megerősítettek abban, hogy képes lehetek elérni a jövőbeni céljaimat. 

Mindig fontos számomra, hogy ki tudjak jutni a szezonzáró vb-re. Örülök, hogy ez az idén is sikerült, és így lehetőségem van arra, hogy megvédhessem a címem. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ott lehetek a világ nyolc legjobb teniszezőnője között. Ez azért is különösen nagy dolog az idén, mert sérülésekkel bajlódtam az év során. 

Mindent beleadok, hogy jól szerepeljek Sencsenben, ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy a vb-t követő néhány szabad hétben feltöltődjek, és visszanyerjem az erőmet és az energiámat a következő szezonra. 

Ilyenkor szeretem egy kicsit félredobni az ütőmet és jógázom meg pilatesezem. Eljárok bokszolni is, elsősorban olyan órákra, melyeken a kardión van a hangsúly. És persze vár rám jó sok rehab is a térdem miatt, hogy teljesen felkészült legyek a következő évre.

Nem igazán tervezem, hogy elvonuljak valami meleg, napsütötte vidékre, jórészt Európában töltöm majd ezt a néhány hetet. 

A barátom, Gael Monfils ugyanis még versenyez, van még neki néhány hét a szezonból. Reméli, reméljük, hogy részt vehet majd a fiúk szezonzáró vb-jén. Plusz vár még rá a madridi Davis-kupa-döntő, ahol majd én is ott leszek, és drukkolok neki. 

Természetesen magamra is szánok majd időt, és hazautazom Ukrajnába, a családomhoz. És, ami nagyon fontos, házigazdája leszek egy jótékonysági árverésnek, melynek a bevételét az alapítványom javára fordítjuk. 

Egy hónap múlva pedig valószínűleg már útra kelek Dubajba, hogy megkezdjem az alapozást 2020-ra. Általában az edzőm, Andrew Bettles az ütőpartnerem, de havonta néhányszor mással is ütögetek, hogy megnézzük, mennyire működik az, amin addig dolgoztunk. 

Ami a jövő évet illeti, nos, szeretnék Grand Slamet nyerni, és annyi tornát, amennyit csak tudok, valamint a világelsőség is a céljaim között szerepel. Persze a legfontosabb, hogy fejlődjek. 

Fizikálisan rendkívül erős szeretnék lenni, és kiegyensúlyozott, amelyek majd remélhetőleg meghozzák az eredményeket is. Mentálisan friss kell, hogy maradjak, ezért, amikor majd a versenynaptáramat összeállítom, szüneteket is fontos lesz beiktatnom.

Mindenekelőtt azonban még az e heti feladataimra kell összpontosítanom. Szeretném eredményesen, jó szájízzel zárni a szezont.

Metro

Hozzászólások