Salakblog - "Jó úton járok" - Rafael Nadal
"Jó úton járok" - Rafael Nadal
Fotó: Europress/AFP

"Jó úton járok" - Rafael Nadal


2015/02/22 10:27

Nadal sokadik visszatérése már nem megy egyről a kettőre: Melbourne-ben Berdych verte simán, most pedig kedvenc borításán győzte le őt Fabio Fognini. Nem nehéz kitalálni, hogy természetesen a salakról beszélünk, ami borításról tudni kell, hogy Nadal utoljára tizenkét éve (!!!) kapott ki elődöntőben. Tizenkét hosszú éve!

Most 6-1, 2-6, 5-7-es vereséget szenvedett a Rióban, ezzel megszakítva egy 52 meccses, elődöntőbeli győzelmi sorozatot. De jó látni, hogy Nadalnak ez sem szegi kedvét.

„Jó kis első szett volt.” – kezdi a spanyol extraklasszis. „A folyamatosság hiányzott belőlem igazából. Úgy gondolom, hogy voltak jó és rossz pillanataim is fizikálisan, amire viszont rá kell jönni, miért történt. Az volt a gond, hogy nem éreztem elég erősnek magam a második szett elején. Korábban fáradtam el, mint azt megszoktam. Nem volt semmi bajom igazából, csak minden porcikám görcsölt. Ez fura, mert egész karrierem során alig görcsölt valamim – most meg mindenem.”

Nadal fejben sem volt teljesen ott, hiszen tőle nem megszokott módon hat darab kettős hibát vétett, és ötször veszítette el szerváját. Nadal mit sem törődik a számokkal, továbbra is optimista.

„El kell fogadnom a jelenlegi helyzetem, és többet edzenem és dolgoznom, hogy készen álljak a következő megmérettetésre. Úgy gondolom, hogy az edzéseim megfelelőek, a hozzáállásom is az, így könnyedén fejlődhetek tovább. Úgy érzem, hogy jó úton haladok, és egyre közelebb kerülök ahhoz az állapothoz, ahol lenni szeretnék.”

A 14-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal következő úti célja Buenos Aires, az Argentin Open, ahol Montanesszel vagy egy kvaliból feljutó játékossal kezd majd. Továbbá megméretteti magát jó barátja, Juan Monaco oldalán párosban is.

Rafa tehát vereséget szenvedett, és szenvedni látszik, de elmondása szerint minden a terv szerint halad. Bár messze még a csúcsformájától, mindenképpen számolni kell vele, így a salakszezon elején/közepén főleg. A rövid távú cél úgyis az, hogy a tizedik(!!) Roland Garros meglegyen. A többi meg majd jön már magától.

Hozzászólások